Paikallisuutiset

Finnair peruu talvikauden matkoja myös Kokkolan–Pietarsaaren lentokentältä – neuvotteluja kentän tulevaisuudesta käydään ensi viikolla

Ainakin tällä erää viimeinen Finnairin lentokone nousi Kruunupyyn kentältä 18. maaliskuuta.
Ainakin tällä erää viimeinen Finnairin lentokone nousi Kruunupyyn kentältä 18. maaliskuuta. Kuva: Markku Jokela

PietarsaarelaisellaErkki Salmulla ystävineen oli aikomus matkustaa marraskuussa Prahaan. Lennot oli ostettu Kokkola-Pietarsaaren eli Kruunupyyn lentokentältä Helsingin kautta kohteeseen ja takaisin.

– Tämän viikon maanantaina sain Finnairilta sähköpostin, jossa tiedotettiin matkan perumisesta, Salmu kertoo.

Perusteita toimenpiteelle tai tietoa uudelleenreitityksestä viesti ei tarjonnut.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Eihän tämä ilosta pistänyt hyppimään, mutta ei viesti myöskään yllätys ollut, Salmu jatkaa.

Finnair tiedotti puolitoista viikkoa sitten, että yhtiön lennot Kruunupyyhyn ja neljälle muulle maakuntakentälle pysyvät tauolla kesäkauden ajan. Kesäsesonki päättyy lentoaikatauluissa 24. lokakuuta, mutta Salmulta ja kumppaneilta perutut lennot koskivat jo talvikautta.

– Meidän oli tehtävä talvikauden lentojen osalta päätös, että annammeko niiden vielä tässä vaiheessa olla järjestelmässä vaikka ei tiedetä, mikä todellisuus sitten talvella tulee olemaan, sanoo Finnairin mediasuhdejohtajaPäivyt Tallqvist.

Vaikka esimerkiksi Kruunupyyn-liikenne palautuisi lokakuun lopulla, niin vuoroja ei talvikaudella olisi yhtä paljon kuin ennen koronaa. Niinpä Finnair poisti järjestelmästään kaikki varaukset.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Päädyimme tekemään tämän senkin takia, että lentoyhtiöiden järjestelmät on linkitetty toisiinsa.

Monipolvisen matkan jonkin osan lentämättä jääminen sotkee koko paletin.

– Niinpä se vanha näkymä ikään kuin siivotaan pois, Tallqvist tiivistää.

Uutta näkymää on luvassa elokuussa, kun Finnair tekee päätökset talvikauden osalta. Herää kysymys, että millä perusteilla päätöksiä esimerkiksi Kruunupyyn kentän tulevaisuuden osalta tehdään, kun vanhatkin varaukset on peruttu eikä uusia voi tehdä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tallqvistin mukaan yhtiö sekä tarkastelee aiempia käyttöasteita että tarkkailee, millä tavalla koko ala lähtee koronakriisistä elpymään.

– Katsotaan, miten lentoliikenne ylipäätään käynnistyy ja minne painottuu.

Kruunupyyn Lentohalli Oy:n toimitusjohtajaStig-Göran Forsman näkee, että kentän tulevaisuudesta päätettäessä ehdottomasti tarvittaisiin myös paikallista ja ajantasaista tietoa.

– Niinpä teemmekin yhteistyössä koko seudun elinkeino-organisaatioiden kanssa tutkimustyötä, jossa kartoitetaan yrityselämän tarpeita ja suunnitelmia lentojen osalta.

Selvityksen on määrä valmistua lähipäivinä, jotta sitä päästään käyttämään välineenä ensi viikon neuvotteluissa Finnairin kanssa. Selvitys myös julkistetaan mahdollisimman nopeasti.

– Menemme avoimin kortein. Kruunupyyn kentän tulevaisuus on niin tärkeä asia, että sitä ei voi jättää Finnairin pääkonttorille.

Erkki Salmu ja kumppanit siirsivät aivan alunperin tälle toukokuulle ajoitetun Prahan-matkansa seuraavan yrityksen ensi keväälle. Salmu sanoo ilomielin tukevansa Kruunupyyn kenttää lentämällä sieltä, mutta seudun kuntien rahalla kenttää ei hänen mukaansa tulisi pönkittää.

– Hyväksyn toki, jos yrityselämä sitä tukee.

Lue myös:

Finnair alkanut perua jo myytyjä matkoja maakuntakentille – "Pettymystä noussut, mutta keskustelumme maakuntien edustajien kanssa jatkuvat"

Kansanedustaja Mauri Peltokankaan (ps.) mielipide: Finnair, Kokkola-Pietarsaari, valtion pääomitus

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä