maanantai 3.10.2022 | 14:06
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Biokaasun tankkaus onnistuu nyt Snellmanilla Pietarsaaressa – yksi asema lisää Pohjanmaalle

Pentti Höri
Ma 27.4.2020 klo 13:25

Snellmanin tehtaalla Pietarsaaressa voi nyt tankata autoonsa biokaasua. Pitkään valmisteilla ollut, yleisölle avoin tankkausasema sai lupa-asiat kuntoon ja voitiin avata.

Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla on nyt neljä asemaa, josta autoilija voi tankata biokaasua. Muut kolme ovat Vaasan Stormossenilla, Uudenkaarlepyyn Jepualla sekä Seinäjoella.

Vaasan ABC:lle ollaan avaamassa toista asemaa samoin kuin Isonkyrön Kyrö Distilleryn yhteyteen. Keski-Pohjanmaalla ei toistaiseksi kaasuasemia ole, pohjoisessa lähin löytyy Oulusta.

Lihatalo Snellman on käyttänyt biokaasua oman tuotantolaitoksensa energianlähteenä lämmön ja prosessihöyryn tuottoon jo usean vuoden ajan. Snellman on osakkaana uusikaarlepyyläisessä Jeppo Biogasissa ja toimittaa sille myös kaasun raaka-ainetta.

Tankkausaseman avaaminen oli luontevaa jatkoa Snellmanin toiminnalle.

– Kokonaisinvestoinnit tankkausasemaan ovat olleet 400 000 euron luokkaa, Snellmanin tekninen päällikkö Markus Snellman kertoi noin kuukausi sitten PS:n haastattelussa, kun Tukesin testien tuloksia ja aseman avauslupaa vielä odoteltiin.

Kaasulla kulkevia autoja on on Suomessa tällä hetkellä noin 10 000 kappaletta.

#