sunnuntai 27.9.2020 | 21:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Hesburgerin suunnittelu pitkällä: remontti Åströmin talossa alkanee talven mittaan – myös hotelli harkinnassa

Pentti Höri
To 9.1.2020 klo 16:57

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Hesburger kertoi viime vuoden elokuussa avaavansa ravintolan Pietarsaaren keskustaan, niin sanottuun Åströmin kiinteistöön.

Tuolloin Hesburgerista kerrottiin, että tilojen remontointi ravintolakäyttöön käynnistyisi syksyn aikana. Nyt näyttää siltä, että työt painottuvat kevättalveen.

– Tällä hetkellä meillä on Pietarsaaren osalta käynnissä erikoissuunnittelu. Seuraavaksi kilpailutamme urakat ja työt alkavat talven aikana. Avausaikataulu varmistuu sitten, kun urakoitsijat on valittu, Hesburgerin viestintäpäällikkö Heini Santos kertoo.

Noin 330-neliöisessä Hesburger-ravintolassa tulee olemaan 74 asiakaspaikkaa sekä leikkipaikka lapsille. Työntekijöitä ravintolaan tarvitaan parisenkymmentä.

Santosin mukaan tilojen yhteyteen on edelleen suunnitteilla myös HeseHotelli.

Hesburgerilla on tällä hetkellä kaksi hotellia Turussa ravintoloidensa yhteydessä. Hotellin vastaanottona toimii Hesburger-ravintola.

Hesburger avasi viime vuonna seitsemän uutta ravintolaa Suomeen. Tällä hetkellä Suomessa on 278 Hesburger-ravintolaa.

– Teimme viime vuonna ravintoloita hyville liikepaikoille. Tänäkin vuonna tulemme avaamaan uusia ravintoloita Suomeen, ennakoi Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti.

Hesburger-ketjun verollinen myynti Suomessa oli viime vuonna yhteensä 236 miljoonaa euroa. Kasvua vuoteen 2018 nähden oli neljä prosenttia.

Maailmassa on nyt yhteensä 498 Hesburger-ravintolaa. Ketjun ravintoloissa asioi päivittäin yli 190 000 asiakasta ja niissä työskentelee noin 7 900 ihmistä.

#