keskiviikko 22.1.2020 | 14:02
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Östman halutaan KD:n puheenjohtajistoon - harkitsee ehdokkuutta

Pietarsaaren Sanomat
Ma 12.8.2019 klo 08:58

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Luotolainen kansanedustaja Peter Östman harkitsee vielä ryhtymistä Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajaehdokkaaksi. Viime viikon aikana hän on saanut useita vetoomuksia eri puolilta maata.

Yksittäisten puoluekokousedustajien ohella Östmaniin ovat vedonneet KD:n Pohjanmaan kolme piirijärjestöä sekä puolueen ruotsinkielinen erityisjärjestö, jotta hän kokeneena ja valtakunnallisesti tunnettuna KD-poliitikkona sekä lukuisissa eri puoluetehtävissä toimineena lähtisi ehdolle puheenjohtajistoon. KD:n puoluekokous järjestetään kahden viikon päästä 24.-25.8. Oulussa.

Östman on kolmannen kauden kansanedustaja ja on toiminut edelliset kahdeksan vuotta eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Aiemmin muun muassa puoluesihteerinä ja puolueen varapuheenjohtajana työskennellyt Östman tuntee hyvin niin valtakunnan politiikan kuin puolueorganisaation ja puoluetoimiston toiminnan. Hän on toiminut parikymmentä vuotta yrittäjänä ja myös useissa yrittäjäjärjestöissä.

Seuraavat Kristillisdemokraattien järjestöt ovat pyytäneet Östmania ehdolle: Pohjanmaan piiri, Keskipohjanmaan piiri, KD ruotsinkielinen erityisjärjestö, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun piiri.

#