Kulttuuri

Yksi reipas vuosikymmen folkia takana: Folk is Happening juhlakonsertoi lauantaina Schaumansalissa

Tusinan verran iloisia folkmuusikoita nousee Schauman-salin lavalle lauantaina.
Tusinan verran iloisia folkmuusikoita nousee Schauman-salin lavalle lauantaina. Kuva: Marko Haapamäki

Vuonna 2011 päivävalon nähnyt Folk is Happening -yhtye juhlistaa 10-vuotista taivaltaan lauantaina 11. helmikuuta Schauman-salissa.

Tarkkasilmäiset huomaavatkin, että tasakymppi meni jo tovi sitten. Syynä pieneen viipeeseen on luonnollisesti koronapandemia, jonka aikana harva orkesteri soitteli ainakaan keikkoja.

Folk is Happeningin ohjelmisto koostuu kauniista ja herkistä balladeista vauhdikkaampiin kappaleisiin. Laulujen tarinat ja yhtyeen taito välittää tunnetta saa yleisön herkistymään, sekä elämään vauhdikkaasti rytmissä mukana.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Juhlakonsertissa palataan muistelemaan yhtyeen historiaa ja matkaa 11 vuoden takaa tähän päivään. Kuulijaa kuljetetaan Brittein saarten ja Amerikan folk-helmien kautta myös suomalaisen folkin pariin.

Konsertissa juhlistetaan myös yhtyeen tuoreinta albumia Here’s to You, joka on järjestyksessään kokoonpanon toinen. Ensimmäinen, yhtyeen nimeä kantava levy tuli ulos jo vuonna 2015.

Yhtyeen 11 vuotta sitten perustanutHeikki Nikula kertoi viime vuoden lopulla PS:n haastattelussa, että hyväksi havaitulla folk-linjalla jatketaan. Levy sisältää Brittein saarilta, etupäässä Irlannista kotoisin olevaa musiikkia, balladeja ja amerikkalaistakin folk-romantiikkaa.

– Edellisen levyn jälkeen meille rupesi tulemaan aika lailla uutta repertuaaria ja siirtolaisuusteemoja. Pohja on kyllä kelttiläisessä perinteessä, sieltä se runko on kerätty, Nikula sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Onpa meillä yksi kappale Johnny Cashiakin, mutta siitä on tehty folkversio.

Yhtye on satsannut nyt erityisesti miesstemmoihin.

Esiintyvässä kokoonpanossa soittavat Heikki Nikula, Jan-Anders Barkar, Anne, Ella ja Emmi Haapamäki, Viivi Huttunen, Heli Kivistö, Jürgen Lehmann, Markku Lönngren, Vili Mäkinen, Maria Pehkonen, Iina-Kaisa Rasmus ja Raimo Seppä.Vierailevina muusikkoina kuullaan muun muassa yhtyeen entisiä jäseniä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä