Paikallisuutiset

Virtuaalitodellisuus on jo arkipäivää

Creative Digital Media on enemmän kuin tavallinen kamera-kauppa.

Pietarsaari

Yrityksen takana olevaTommy Nyman ei lähtenyt yrittäjäksi hetken päähänpistosta. Hän on vuodesta 2012 huoltanut mm. kameroita ja tietokoneita sekä opettanut multimedian käyttöä sekä Pietarsaaren Arbiksessa että Pedersören MI:ssä.

– Päätin huollon lisäksi ryhtyä myös myymään kaikkea kameroista tietokoneisiin. Olen saanut Olympus-kameran virallisen edustuksen. Vaikka nykyajan puhelimissa on hyvät kamerat, on niiden käyttö tietyissä tilanteissa rajoitettua. On muistettava, että myös digikamerat ovat kehittyneet valtavasti ja niillä on tulevaisuutta, Nyman pohtii.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Myymälän lisäksi Nyman myy ja asentaa virtuaalitodellisuuslaitteita sekä ohjelmia. Hänellä on kaupassa nurkkaus, jossa voi kokeilla heittäytyä virtuaalitodellisuuteen.

”Vaikka nykyajan puhelimissa on hyvät kamerat, on niiden käyttö tietyissä tilanteissa rajoitettua.” Tommy Nyman

– Voin valmistaa tai ohjelmoida yrityksille virtuaalivideoita, joita he voivat käyttää markkinoinnissaan. Lähinnä mieleen tulevat mm. asuntovälittäjät ja veneiden valmistajat, jotka voivat esitellä kohteita tai tuotteitaan asiakkaalle virtuaalisesti.

Creative Digital Media on samalla kurssikeskus. Nyman on kokenut kurssien pitäjä multimedian alalla. Työväenopiston kurssien lisäksi hän on kouluttanut näkövammaisia käyttämään puhesyntetisaattoria. Mutta myös arkisempia kursseja voidaan räätälöidä asiakkaan tarpeen mukaan.

– Kerran eräs kaveri otti yhteyttä ja kertoi ostaneensa Android-puhelimen, muttei osannut käyttää sitä. Kävi ilmi, että hänen kahdella kaverillaan oli samanlainen ongelma. Sovittiin ilta ja pidin heille Android-puhelimen käyttökurssin, jotta saavat laitteesta kaiken hyödyn irti. Myös kaikkiin myytyihin laitteisiini sisältyy yhden tunnin käyttökurssi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Creative Digital Media avaa ovensa maanantaina vanhan elokuvateatteri Grandin kiinteistössä Kanavapuistikolla.

Kimmo Rudnäs

ps@pietarsaarensanomat.fi

Multimediaosaaja

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Virtuaalitodellisuus

Virtuaalitodellisuus eli tekotodellisuus on tietokonesimulaation tuottamien aistimusten avulla luotu keinotekoinen ympäristö, missä katsoja kokee olevansa kuvan sisällä.

Virtuaalitodellisuus voi joko pyrkiä simuloimaan jotakin todellista ympäristöä tai se voi luoda täysin kuvitteellisen ympäristön.

Useimmat virtuaalitodellisuuden ympäristöt perustuvat lähes kokonaan visuaaliseen vaikutelmaan, joka luodaan joko tietokoneen näytölle, laajakankaalle tai erityiselle stereoskooppiselle katselulaitteelle, ns. VT-laseille.

Joissakin simulointiympäristöissä käytetään lisäksi muita aistiärsykkeitä, kuten simuloitua äänimaailmaa tai tuntoaistiin perustuvia liikeärsykkeitä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä