Paikallisuutiset

Viimeinen lento Kokkola-Pietarsaaresta lähti jo keskiviikkona – Lentoliikenteen peruutukset näkyvät Kruunupyyssä välittömästi

Lentoliikenne Kokkola-Pietarsaaresta loppui yllättäen jo keskiviikkoiltana. Suunnitelmat kotimaan lentoliikenteen peruutuksista aikaistuivat Kruunupyyn näkökulmasta parin viikkoa.

Alun perin Finnair tiedotti, että Kokkola-Pietarsaaren lentoasema hiljenee kokonaan huhtikuun alusta.

Lentoaseman päällikköAri Nääppä vahvistaa, että aikataulun mukaan kello 19.45 Kemi-Tornion kautta Helsinkiin lähtevä reittilento jää toistaiseksi viimeiseksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Myöhäisillan lento, eli Kruunupyyssä yleensä yön yli ollut kone ei enää saavu Kokkola-Pietarsaareen. Sehän merkitsee sitä tietenkin, että myös aamun varhainen lento peruuntuu.

Kokkola-Pietarsaaren lentoasema hiljeni keskiviikkoiltana.
Kokkola-Pietarsaaren lentoasema hiljeni keskiviikkoiltana. Kuva: Markku Jokela

Osalla kotimaan lentoasemista reittilennot kuitenkin jatkuvat, sillä Finnair peruu lentojaan vaiheittain.

Finavian lentoasemista ovat näillä näkymin auki Helsinki-Vantaan lisäksi Kittilä, Kuopio, Kuusamo, Ivalo, Maarianhamina, Oulu, Pori, Rovaniemi ja Savonlinna.

Helsinki-Vantaan, Maarianhaminan ja Turun lentoasemat pidetään auki palaaville matkustajille ja tavaraliikenteelle. Muut lentoasemat suljetaan kansainväliseltä liikenteeltä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Finavia aloitti reilu viikko sitten yt-neuvottelut henkilöstönsä lomautuksista. Finavian neuvottelujen piirissä on noin 950 työntekijää. Lomautukset ovat toteutuessaan kestoltaan 12–90 päivää riippuen yksiköstä ja työtehtävästä.

– Yt-neuvottelut ovat edelleen kesken, joten niiden vaikutuksia on vielä liian aikaista ennakoida. Joka tapauksessa torstaina tulemme töihin aivan normaalisti, vaikka lentoja ei enää tule tai lähde, Nääppä toteaa.

Suomen hallitus on määrännyt toteutettavaksi poikkeuksellisia toimia koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Suomi sulkee rajansa maaliskuun 19. päivän ja huhtikuun 14. päivän väliseksi ajaksi. Taudin rajoittamiseksi tehdyt toimenpiteet vaikuttavat kaikkiin Finavian lentoasemiin.

Keskipohjanmaa 11.3.2020: Finavia aloittaa yt-neuvottelut – Toimenpiteiden vaikutuksista Kokkola-Pietarsaaren lentoaseman henkilökuntaan ei ole vielä tietoa

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Keskipohjanmaa 10.3.2020: Finnair peruu kaikki Kruunupyyn-lennot koronavirustilanteen vuoksi huhtikuun ajaksi – "Ihan järkyttävä uutinen", Kruunupyyn lentohalliyhtiön toimitusjohtaja Stig-Göran Forsman toteaa

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä