Paikallisuutiset

Vielä yhden koulun verran rakentamistarvetta: Lähivuosina Pietarsaaren kouluverkko säilyy nykyisellään, mutta uusinvestointi odottaa muutaman vuoden päässä

Kielikylpykoulu nousee Pietarinpuistikon varteen. Seuraavaksi työn alle otetaan Oxhamnin koulu. Rakentaminen tuskin jää tähänkään, sillä suunnitelmissa on ratkoa Pietarsaaren alakoulujen pulmia uudella investoinnilla tulevina vuosina.
Kielikylpykoulu nousee Pietarinpuistikon varteen. Seuraavaksi työn alle otetaan Oxhamnin koulu. Rakentaminen tuskin jää tähänkään, sillä suunnitelmissa on ratkoa Pietarsaaren alakoulujen pulmia uudella investoinnilla tulevina vuosina. Kuva: Heimo Riihimäki

Koulurakentaminen jatkuu Pietarsaaressa vielä senkin jälkeen, kun rakenteilla oleva Kielikylpykoulu ja aloittamista vaille oleva Oxhamnin koulu ovat valmistuneet.

Näin ehdottaa mitä todennäköisimmin Pietarsaaren kouluverkkotyöryhmä, jonka pesti on viittä vaille valmis.

Minkä tyyppistä uudisrakentamista tai mille kieliryhmälle uutta koulua kaavaillaan, ei ole vielä tiedossa – tai ainakaan sitä ei haluta toistaiseksi lyödä lukkoon.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Vaihtoehtoja tulee kyllä esille. Otamme hieman lisäaikaa selvityksiä varten, ja niihin tarvitaan arkkitehtiapuakin, sivistysjohtajaJan Levander kertoo.

Työryhmän oli määrä saada raporttinsa ja esityksensä valmiiksi marraskuun loppuun mennessä. Levanderin mukaan asioita haluttiin selvittää perusteellisemmin, joten valmista tulee johonkin aikaan tammikuussa.

Suullisen esityksen tilanteesta Levander antaa kaupunginhallitukselle ensi viikolla.

Suurempia muutoksia nykyiseen kouluverkkoon ei ole tulossa aivan lähivuosina. Toimenpiteet käynnistyvät Jan Levanderin mukaan mahdollisesti aikaisintaan vuonna 2024, mikäli kaupungin poliittiset päättäjät asettuvat työryhmän kanssa samoille linjoille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Siihen mennessä tarkistamme vielä oppilasmäärien kehityksen ja muun muassa sen, miten Lammassaaren asuinalue alkaa rakentumaan.

Suomenkielisellä puolella oppilaita riittää vielä muutaman vuoden verran kahteen alakouluun, Länsinummelle ja Itälään.

– Ruotsinkielisellä puolella tilanne on ongelmallisempi, sillä Vestersundinkylän ja Bonäsin koulukiinteistöt ovat huonokuntoisia.

Kaupunginhallituksen syksyllä asettaman työryhmän työskentelyyn sivistysjohtaja on tyytyväinen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Hyvässä hengessä asioita on katsottu läpi. Yhteistyö on sitä parempaa, mitä pitemmälle tulevaisuutta tarkastellaan, Levander sanoo.

Pietarsaaren oppilasmäärät alenevat ja osan kouluista kunto rapistuu huolestuttavaan tahtiin.

Työryhmä asetettiin selvittämään muun muassa sitä, miten kouluverkkoa voitaisiin tiivistää ja peruskorjaustarpeita niputtaa.

Syksyn aikana on järjestetty alakouluilla yleisötilaisuuksia, joissa on haarukoitu oppilaiden vanhempien ja koulujen henkilökunnan mielipiteitä.

Mikäli suomenkielisten ikäluokkien määrä jää pysyvästi 50–60 oppilaan vaiheille, he mahtuvat ennen pitkää yhteen kouluun. Vanhempien ykköshuolena ovat olleet tällä tavoin pidentyvät koulumatkat.

Länsinummen ja Itälän koulujen on nähty palvelevan tasapuolisesti kaupungin eri alueiden asukkaita.

Kouluverkkotyöryhmään kuuluvat poliitikoista Owe Sjölund (pj., rkp), Lars Björklund (sdp), Conny Englund (rkp), Brita Brännbacka-Brunell (rkp) ja Timo Itälehto (vas). Sivistysjohtaja Jan Levander sekä koulutoimenjohtaja Juha Paasimäki kuuluvat myös työryhmään.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä