Paikallisuutiset

Uusi päätös: Vaasan sairaanhoitopiirin alueella kielletään nyt yli 10 hengen kokoontumiset kolmeksi viikoksi - Määräys koskee koko aluetta Luoto, Pietarsaari, Pedersöre ja Uusikaarlepyy mukaan lukien

Kuva:

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain nojalla Vaasan sairaanhoitopiirin kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli kymmenen henkilöä.

Paikkakunnat, joita määräys koskee, ovat: Pietarsaari, Pedersöre, Luoto, Uusikaarlepyy, Kaskinen, Korsnäs, Kristiinankaupunki, Laihia, Maalahti, Mustasaari, Närpiö, Vaasa ja Vöyri.

Määräys on voimassa 12.–31.10.2020.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vaasan sairaanhoitopiirin alueella covid-19 -tapausten määrä lähti merkittävään kasvuun viikolla 40. Alueen on todettu olevan hybridistrategian toimintasuunnitelman kriteeristöllä taudin leviämisvaiheessa.

Torstaina 8. lokakuuta Vaasan sairaanhoitopiiriltä saadun tiedon mukaan uusien covid- 19-tapausten ilmaantuvuus kahden viikon aikana oli 166 tapausta 100 000 asukasta kohden sairaanhoitopiirissä ja 356 tapausta 100 000 asukasta kohden Vaasan kaupungissa.

Viikolla 41 tartuntoja on alkanut esiintyä Vaasan kaupungin lisäksi myös sairaanhoitopiirin alueen muissa kunnissa.

Sairaanhoitopiiriltä saatujen tietojen mukaan myös kuntien alueella havaituilla tartunnoilla on yhteyksiä Vaasan kaupungissa järjestettyihin tapahtumiin. Tartuntoja on havaittu henkilöillä, jotka opiskelevat Vaasassa, mutta asuvat tai työskentelevät sairaanhoitopiirin alueen muissa kunnissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ihmiset liikkuvat jokapäiväisen elämänsä puitteissa alueen sisällä. Lisäksi esimerkiksi urheilutapahtumia järjestetään useiden paikkakuntien alueella, ja niihin saavutaan usein myös muilta paikkakunnilta.

Tartuntatilanne Vaasan sairaanhoitopiirin alueella vaihtelee paikallisesti, ja eri paikkakuntien tilanne voi vaihdella myös ajallisesti.

Mikäli epidemiologinen tilanne alueella olennaisesti muuttuu, aluehallintovirasto arvioi tätä kokoontumisia koskevaa rajoituspäätöstään uudestaan.

Kuntien tekemillä päätöksillä on paikallisen tilanteen vaatiessa mahdollista tiukentaa tai täydentää aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä