Paikallisuutiset

UPM Pietarsaarella laajat vaikutukset alueen elinvoimaisuuteen: Paikallinen verovaikutus on yli 13 miljoonaa euroa

UPM Pietarsaaren välillinen paikallinen työllisyysvaikutus on noin 360 henkilöä ja verovaikutus Pietarsaaren alueella noin 13,4 miljoonaa euroa.
UPM Pietarsaaren välillinen paikallinen työllisyysvaikutus on noin 360 henkilöä ja verovaikutus Pietarsaaren alueella noin 13,4 miljoonaa euroa. Kuva: UPM

Pirkko Högkulla

UPM Pietarsaaren välillinen paikallinen työllisyysvaikutus on noin 360 henkilöä ja koko Suomessa noin 990 henkilöä. Yhtiön paikallinen verovaikutus Pietarsaaren alueella on noin 13,4 miljoonaa euroa. Summa sisältää kiinteistöverot, arvioidut kunnallisverot henkilöstön palkoista sekä arvioidut yhteisöverot. Tehdasintegraatin synnyttämä paikallinen kulutusvaikutus on puolestaan noin 15 milj. euroa ja kulutusvaikutus koko Suomessa noin 28 milj. euroa.

Yhtiö on julkaissut Emas-selonteot (EU Eco-Management and Audit Scheme) aiempaa laajempina. Yhtiö on jo vuosien ajan raportoinut tehtaidensa ympäristövaikutuksista Euroopassa, Kiinassa ja Uruguayssa, mutta nyt raportit avaavat kattavasti myös yhteiskunnallisia vaikutuksia paikallisesti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Laajennetun raportoinnin kehittämisessä hyödynnettiin ensimmäistä kertaa Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan matemaattista laskentamallia. Malli perustuu Tilastokeskuksen panos-tuotos-tilastoihin, jotka kertovat, miten eri toimialoilla toimivat yritykset hankkivat toisiltaan tuotteita ja palveluja.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä