Paikallisuutiset

Unicef janokerää vapun alla lasten hätäapuun

Unicefin perinteikäs Jano-kampanja kutsuu suomalaiset mukaan lahjoittamaan Jano-kampanjalla kerätään varoja Unicefin hätäaputyöhön.

Unicefin siniliiviset lipaskerääjät ilmestyvät katukuvaan jälleen vapun alla. Tavoitteena on kerätä varoja lasten hätäapuun.

Jano-keräys järjestetään lipaskeräyksenä jo 27. kertaa. Mukana on yli 30 paikkakuntaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Unicefin Pietarsaaren vapaaehtoiset järjestävät lipaskeräyksen 29.–30.4. Prismassa, Citymarketissa, K-supermarketissa ja Halpa-Hallissa.

Kampanjaan voi osallistua lahjoittamalla keräyslippaaseen, MobilePayllä numeroon 59372 tai ilmoittautumalla lipaskerääjäksi: unicef.fi/ilmoittaudu-lipaskeraajaksi-2024

Maailmassa kuolee päivittäin yli 700 lasta likaisen veden aiheuttamiin sairauksiin, kuten ripuliin. Vaarassa ovat etenkin kriisialueiden lapset.

Kriittinen esimerkki tilanteesta on Gaza, jossa lähes koko väestö on joutunut jättämään kotinsa. Gazassa 1,7 miljoonaa ihmistä elää nyt ahtaasti tilapäisessä majoituksessa, kuten teltoissa. Täyteen ahdetuilta alueilta puuttuu kunnollinen viemäröinti ja riittävä puhdas vesi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– On laskettu, että yhtä wc:tä käyttää keskimäärin 340 ihmistä ja yhtä suihkua 1290 ihmistä. Huono hygienia johtaa tautien leviämiseen, joka pahentaa entisestään ihmisten jo valmiiksi vaikeaa tilannetta, sanoo Suomen Unicefin erityisasiantuntija Maija Liakka.

Unicef on toimittanut Gazaan puhdasta vettä, telttoja ja peittoja, lisäravintoa vauvoille sekä hygieniatarvikkeita.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä