Paikallisuutiset

Uimarannoilla nyt terveysarvot kohdallaan

Pietarssaaressa ja naapurikunnissa sopii nyt nauttia auringosta ja hiekkarannasta ilman bakteerikauhuja.
Pietarssaaressa ja naapurikunnissa sopii nyt nauttia auringosta ja hiekkarannasta ilman bakteerikauhuja. Kuva: Jukka Iiskonmäki

Luoto

Luodon uimarannoilla havaitut runsaat bakteerilukemat ovat terveystarkastajaLeif Karlströmin mukaan todettu helteen lämmittämän veden aiheuttamiksi. Uimisesta nauttivilla ei Karlströmin mukaan ole syytä huoleen.

– Jonkinlaista huhua taisi olla sisältöään vuotaneesta viemäriputkesta, mutta sellaisesta ei meillä ympäristötoimistossa ole tietoa. Tosin kun veden lämpötilaksi on viime päivinä ja koko hellejakson aikana mitattu jopa 26 astetta, niin tunnetusti lämpimässä viihtyviä bakteerejakin esiintyy runsaammin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Karlströmin mukana kysymys on ollut ulosteperäisestä bakteeriepäilystä, joka voi olla yhtä hyvin olla peräisin ihmisen kuin eläimenkin ulostuksesta.

– Kyseessä on enterokokit. Tämä aiheutti suosituksen olla uimatta, mutta emme sitä kuitenkaan kieltäneet, Karlsson sanoo.

– Jos enterokokkeja ylittää 400 kpl sadassa millilitrassa vettä, niin meidän on ryhdyttävä toimenpiteisiin. Uimavesien arvot käydään muutenkin läpi lukuisia kertoja vuodessa.

Jukka Iiskonmäki

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä