Paikallisuutiset

Tulostaso jäi vaisuksi Jaakon maratonilla

Juha Laitinen oli ainoa kolmen tunnin alittaja

Lapualaislähtöinen Juha Laitinen juoksi ylivoimaiseen voittoon Jaakon maratonilla. Kuva: Tapio Lehtinen

Tapio Lehtinen

PIETARSAARI (KP)

Lapualaislähtöinen triathlonistiJuha Laitinen oli ainoa kolmen tunnin alittaja Jaakon maratonilla Pietarsaaressa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Laitisen voittoaika oli 2.55.31, joten hän jäi 21 minuuttia kauden parhaasta ajastaan.

Laitisen jaloissa painoi vielä triathlonin puolimatkan SM-kisa, joka käytiin Joroisilla viikko sitten. Siellä Laitinen sijoittui 12:ksi.

Helsingissä asuva matematiikanopettaja piti Jaakon maratonia fyysisesti ja henkisesti raskaana kisana.

– Jouduin painamaan yksin vastatuuleen, voittaja totesi maalissa.

Juoksijoilla oli tuulen suhteen huono tuuri.

He joutuivat puskemaan vastatuuleen 8 kilometrin pyörätieosuuden Staffansnäsistä Furuholmaan.

Kisan toiseksi nopein juoksija oli naisten sarjan voittaja, isäntäseura IF Drottia edustava Natalie Nylund ajalla 3.04.41.

Nylund piti kovaa vauhtia alkumatkasta, sillä hän taittoi ensimmäisen kierroksen aikaan 1.24.

Miesten sarjassa toiseksi sijoittui Anders Kanckos ajalla 3.13.53 ja kolmanneksi tuli Tommy Forsbacka ajalla 3.30.57.

Myös miesten puolimatka voitti ratkesi soolojuoksuun. IK Falkenin Björn Sandler vei ylivoimaisesti voiton ajalla 1.13.25.

Naisten puolimatkalla nähtiin tiukka kamppailu voitosta. Emely Häger voitti ajalla 1.34.23.

Minuutin sisällä maaliviivan ylittivät myös Viola Mickos ja Emma Storvall.

Kovin tulostaso oli miesten ja naisten 8 kilometrillä. Voitot menivät Turun Niklas Wihlmanille ja Vöyrin Marie Sippukselle.

Jaakon maratonilla oli kaikkiaan vain noin 200 juoksijaa, kun esimerkiksi viime vuonna osanottajia oli noin 460.

Kilpailunjohtaja Hans Byggmästarin mukaan lämmin sää ei ole ainoa syy.

– Osanottajamäärät ovat laskeneet kaikissa juoksutapahtumissa, muistuttaa Byggmästar.