Paikallisuutiset

Tuli tuhosi ulkosaunan torstaiyönä Pietarsaaressa

Hanna Rautio

Tuli tuhosi täysin ulkosaunan ja vieressä olleen puuvajan torstain vastaisena yönä Pietarsaaressa. Henkilövahinkoja ei sattunut, eivätkä muut rakennukset olleet vaarassa, mutta maastoon tuli oli levitä.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Ådön suunnalla sattuneesta tulipalosta vähän kello 01.00 jälkeen yöllä. Palon havaitsi ohikulkija, joka kävi herättämässä kesäasunnon asukkaat.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Syttymissyytä on vaikea sanoa, koska sauna ja puuvaja tuhoutuivat täysin, mutta saunaa oli käytetty illan aikana, joten vahvasti viittaa siihen, että palo olisi syttynyt sieltä, Pietarsaaren palolaitoksen paloesimies Ronnie Emet kertoo.

Emetin mukaan kesäasunto sijaitsee 30 metrin päässä palaneesta saunasta, joten se ei ollut vaarassa syttyä, mutta maastoon tuli oli menossa pelastuslaitoksen saapuessa paikalle.

– Oli onni onnettomuudessa, että metsäpaloindeksi on laskenut juhannuksen jälkeen. Pitkäänhän indeksi oli Keski-Pohjanmaalla ja Pohjamaalla korkeimmalla tasolla kuutosessa. Juhannuslauantaina indeksi oli noin yksi ja eilettäin kahden hujakoilla.

Metsäpalovaroitus annetaan, kun metsäpaloindeksi on yli 4,0.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Paloa oli sammuttamassa neljä yksikköä Pietarsaaren paloasemalta sekä Pietarsaaren VPK:sta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä