Paikallisuutiset

Torviprotesti näkyy ja kuuluu Pietarsaaressa lauantaina: Autoilijoiden mielenosoitukseen bensanhintaa ja autoilun kustannuksia vastaan odotetaan satakunta osallistujaa

Lauantai-illan torviprotesti näkyy ja kuuluu myös Pietarsaaren keskustassa. Kuva-arkiston aarteessa pankkirakennuksen purkutöiden kynnyksellä järjestetty nostalgiatapahtuma kaupunkirallin muistoksi.
Lauantai-illan torviprotesti näkyy ja kuuluu myös Pietarsaaren keskustassa. Kuva-arkiston aarteessa pankkirakennuksen purkutöiden kynnyksellä järjestetty nostalgiatapahtuma kaupunkirallin muistoksi. Kuva: Arkisto

Pietarsaari

Yksi autoilijoiden valtakunnallisista mielenilmauksista nähdään ja kuullaan Pietarsaaressa lauantaina 19. helmikuuta. Torviprotestiin oli alkuviikolla ilmoittautunut mukaan 75 autoilijaa, lisäksi on noin 150 kiinnostunutta.

– Pietarsaaren kulkueeseen odotetaan ilmoittautuneiden ja kiinnostuneiden määrän perusteella tällä hetkellä maksimissaan noin sata osallistujaa, kertooMartina Fredriksson.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pedersöreläinen Martina Fredriksson on ottanut hoitaakseen Stop! Autoilijoiden kuritukselle! -ryhmän tapahtuman paikallisen järjestämisen Pohjanmaalla. Hän on mm. suunnitellut ajoreitin ja hoitanut viranomaisilmoitukset Pietarsaaressa. Hän myös ajaa letkassa ensimmäisenä; alla on Ruotsin armeijan traktori vuosimallia 1970. Kulkueeseen on tiettävästi tulossa useampi muukin traktori.

"Ajamme autoilijoiden etuja ja vastustamme kaikkia poliittisia autoilun kustannusten nousua".

– Korkeat polttoainehinnat kurittavat kaikkia moottoriajoneuvoilla liikkuvia, Fredriksson huomauttaa.

Autoilun kustannusten nousua vastustava toiminta on kasvanut kansanliikkeeksi. Vapaaehtoisvoimin ylläpidettävän Stop! Autoilijoiden kuritukselle! -Facebook -ryhmän jäsenmäärä on tällä hetkellä jo yli 281 000.

Mielenosoituksella vaaditaan autoilun korkeiden kustannusten alentamista ja liikkumisen kustannusten saamista kohtuulliselle tasolle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Protesteilla vedotaan myös sen puolesta, että öljyn maailmanmarkkinahintojen noustessa polttoaineiden valmisteverojen on joustettava, kertooLeevi Ruotsalainen, yksi joulukuussa 2019 luodun ryhmän perustajista ja ylläpitäjistä.

Viestinä torviprotestissa on lisäksi, että biojakeluvelvoitteen noston loppulaskua ei saa maksattaa autoilijoilla eikä tieliikenteen päästökaupan tapaisia järjestelmiä pidä ottaa käyttöön.

Mielenilmaukset ovat Ruotsalaisen laskujen mukaan koonneet tähän asti kokonaisuudessaan 3325 osanottajaa. Torviprotesteja on järjestetty aikaisemmin neljä kertaa Helsingissä.

– Nyt päätimme laajentaa toimintaa ja ottaa mukaan paikkakuntia eri puolilta Suomea. Ajamme autoilijoiden etuja ja vastustamme kaikkia poliittisia autoilun kustannusten nousua, Ruotsalainen toteaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kokoontuminen on ABC:llä iltaviideltä. Jono lähtee liikkumaan kello 17:30 ja päätyy takaisin lähtöpaikalle.

Kulkueessa ajetaan kävelyvauhtia hätävilkut päällä ja soitetaan torvea. Torvea soittamalla varoitetaan muita autoilijoita hitaasta kulkueesta ja tuodaan näkyvyyttä asialle.

Reitti kulkee Kolpintielle, Koulukatua, Strengberginkatua ja Visasmäkeä Otto Malminkadulle, Puutarhakadulle, Isollekadulle ja edetään torin läpi Perämiehekadulle, Choraeuksenkadulle, Kauppiaankadulle, Jaakonkadulle, Itäväylälle, Pietarintielle ja Pietarsaaren ohikulkutietä takaisin lähtöpaikalle.

Torviprotesti järjestetään yhteensä 11 paikkakunnalla tämän viikon perjantaina tai lauantaina.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä