Paikallisuutiset

Toripaviljongin perustuksia kootaan

Toripaviljongin elementtejä alettiin asentaa paikoilleen tiistaina.
Toripaviljongin elementtejä alettiin asentaa paikoilleen tiistaina. Kuva: Heimo Riihimäki

Pietarsaari

Pietarsaarelaiset ovat jonkin verran jupisseet torin uudesta ilmeestä, jonka se sai, kun sen alle oli kaivettu pysäköintiluola. Aluksi torilla ei ollut edes istumapenkkejä. Niitä on nyt tuotu paikalle ja lisää kalusteita on tulossa.

Tiistaina alkoivat työmiehet asentaa torin länsilaidalle elementtejä, joista muodostuu puinen terassi ja kolme lasipaviljonkia. Terassille on suunniteltu myös istumapaikkoja ja pieniä pöytiä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Terassi on 23 metrin pituinen ja 9 metrin levyinen. Isonkadun puolelta terassille pääsee suoraan, alatorin puolelle rakennetaan muutama porrasaskelma.

Hankkeen takana on Pietarsaaren kaupungin kiinteistöyhtiö Ebba. Tarkoituksena on luoda elävä ja mukava ympäristö, jossa on istumapaikkoja ja olohuonemaista tunnelmaa. Paviljongit tarjoavat myös säänsuojaa kaupalle ja asukkaille. Kaupat, yrittäjät ja yhdistykset voivat pitää paviljongeissa esimerkiksi pop-up-myyntiä ja kahvilatoimintaa. Ohjelmat, haastattelut, musiikkiesitykset ja taidenäyttelyt ovat myös mahdollisia.

Vain tämän kesän ajaksi pystytettävät paviljongit nousevat väliaikaisella rakennusluvalla. Hanke toteutetaan yhteistyönä eri yritysten ja toimijoiden kanssa. Materiaalit ja työpanostukset ovat suurimmalta osin sponsoroidut.

– Idea syntyi kiinteistöyhtiö Ebban hallituksessa 5-6 viikkoa sitten, toimitusjohtaja Åsa Björkman kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Torihan ei ole meidän vastuullamme, mutta halusimme olla mukana elävöittämässä sitä.

Björkmanin mukaan kevyillä ratkaisuilla on helppoa testata idean toimivuutta jatkoa ajatellen.

– Toivomme, että tämä herättää ajatuksia ja keskustelua torin tulevaisuudesta ja siitä, mikä siellä toimii, mikä ei sekä millaisia tilaisuuksia, ohjelmaa ja kauppaa siellä voidaan järjestää, Björkman sanoo.

Paviljonkien ilmanvaihto toimii avattavien kattoluukkujen kautta. Lasisia seinäelementtejä voidaan tarvittaessa poistaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Torin elävöittämisestä on keskusteltu Pietarsaaressa aika ajoin. Viime talvena Alerte jäädytti torin itälaidalle luistinradan, jonka käyttö jäi kuitenkin vähäiseksi kovien pakkasten takia.

Heimo Riihimäki

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä