Paikallisuutiset

Toistuvat murrot riittävät yrittäjälle: pietarsaarelainen kello- ja kultasepänliike saa nyt kalterit ikkunoihin ja arvotavara näkyy vain netissä

Hajotettu näyteikkuna on alustavasti tilkitty umpeen. Dick Smedlund asentaa nyt kello- ja kultasepänliikkeensä ikkunoihin kalterit, ja arvotuotteet siirtyvät näyteikkunoilta pois.
Hajotettu näyteikkuna on alustavasti tilkitty umpeen. Dick Smedlund asentaa nyt kello- ja kultasepänliikkeensä ikkunoihin kalterit, ja arvotuotteet siirtyvät näyteikkunoilta pois. Kuva: Pentti Höri

Pietarsaaren ydinkeskustassa, Isollakadulla sijaitsevaan Smedlundin kello- ja kultasepänliikkeeseen tehtiin keskiviikkoa vasten yöllä murto. Tekotapana oli klassinen ikkunan hajottaminen, kellojen kahmininen ja poistuminen paikalta polkupyörällä.

– Varas sai mukaansa yli 3 300 euron kellot, mutta lisäksi muita kelloja vaurioitui ja naarmuuntui yhteensä yli 4 000 euron arvosta, kertoo liikkeen omistajaDick Smedlund.

Ainakin osa saaliista saataneen takaisin, sillä poliisi nappasi tekijän kiinni heti saman päivän aikana. Epäillyn hallusta löytyi Smedlundilta anastettua tavaraa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tärveltyneiden kellojen myyntikelpoisuus selviää, kunhan yrittäjä on keskustellut vakuutusyhtiön kanssa.

Vaikka kaikkikin varastettu tavara onnistuttaisiin palauttamaan, kauppiaalle jokainen murto on tyyris paukku vakuutusten omavastuun takia.

– On liian kallista pitää vakuutuksia, joissa ei olisi omavastuuta ollenkaan.

Keskiviikkoyön tapaus oli toinen samanlainen murto Smedlundille puolen vuoden sisään. Edellisen kerran kilikalikeikka osui samaan liikkeeseen viime maaliskuun lopussa. Tuolloin katosi vähäarvoisempia mallisormuksia, mistä varkaat eivät ilmeisesti tienneet.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Liike sijaitsi aiemmin Pietarsaaren kävelykadulla, ja tuolloinkin siihen murtauduttiin samalla menetelmällä.

Dick Smedlundille riittää nyt. Hän on päättänyt asentaa näyteikkunoihinsa kalterit.

– Ainakin ne tekevät varkaille työn hankalammaksi, vaikka saisivatkin rikottua lasin. Lisäksi emme laita enää arvokkaampia tuotteita esille ikkunoille, Smedlund sanoo.

Hän myöntää, että perinteinen arvoesineiden markkinointi katutasolla on liian riskialtista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olemme avanneet nettikaupan, jossa asiakkaat voivat tutustua tuotteisiin etukäteen.

Poliisin nopealle toiminnalle Dick Smedlund antaa kiitosta.

Murto tehtiin keskiviikkona klo 0.49. Vartiointiliike ja poliisi olivat tuota pikaa paikalla ja tiedottivat tapahtuneesta omistajalle. Muutama tunti töitä rikospaikalla aiheutti sen, että loppuyön unet olivat tiessään.

Tekijä tallentui liikkeen valvontakameroihin. Paikalla oli ollut myös silminnäkijöitä, joten tuntomerkkejä oli riittävästi epäillyn jäljittämiseen.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä varkautena.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä