Pääkirjoitukset

Toimitellen: Tapaus koulu ehti kesälomille

Kirjoittaja on Pietarsaaren Sanomien päätoimittaja.

Oli lopputulos mikä tahansa, pulinat pois!

Tähän tapaan taisi parikin kaupunginvaltuutettua tokaista Pietarsaaren raatihuoneen puhujapöntöstä maanantai-iltana. Kouluratkaisuista päätettiin, ja odotetusti tuloksena oli suomenkielisten alakoululaisten keskittäminen Länsinummelle ja uusi alakoulu tilapulassa olevalle ruotsinkieliselle koulutoimelle.

Ehkä parasta pulinanpoistopuheissa olikin se, että niitä kuultiin jo etukäteen tappioon tuomitun puolen edustajilta. Demokratiassa enemmistön päätöksiin tyydytään ja jatkossa ne pyritään tuomaan käytäntöön mahdollisimman hyvin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ihanteellista ratkaisua ei olekaan.

Ihanteellista ratkaisua lienee mahdotonta löytääkään tilanteessa, jossa sekä taloudellisista että ennen kaikkea pedagogisista syistä pieniksi käyvien koulujen määrää joudutaan vähentämään. Tässä veneessä Pietarsaari ei ole yksin.

Koulujen opettajat ovat ansiokkaasti perustelleet, miksi Länsinummi on ratkaisuna hyväksyttävissä. Ennen kaikkea tämä on viesti vanhemmille siitä, että lapset tulevat olemaan hyvissä käsissä. Poliitikot eivät voi vaikuttaa koulujen arkeen, mistä ei ehkä kannatakaan olla murheissaan. Ammattilaiset osaavat ja tekevät varmasti parhaansa.

Koulumatkan kilometreille ei mitään voi. Tulevaisuus näyttää, löydetäänkö tähän ongelmaan ratkaisua kuljetusten laajentamisesta. Kaupunginvaltuutetut olivat oikeassa siinä, että yhtä koulua varten ei voida tehdä erityisjärjestelyjä, vaan säännöt koskevat siinä tapauksessa kaikkia.

Tässä olisi vielä pari kuukautta lomaa koulusta. Siitä on ilo ottaa kaikki irti.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä