Pääkirjoitukset

Toimitellen: Nuorten aikuisten veropiina

Kirjoittaja on Pietarsaaren Sanomien päätoimittaja.

Noin yksi kuudesta nuoresta aikuisesta suhtautuu kielteisesti verojen maksamiseen. Tämän tiedon meille välittää Verohallinto, joka on tutkinut 18–29-vuotiaiden suomalaisten asenteita kansalliseen paraatilajiimme, verotukseen.

Kronologisesti ansioituneena kansalaisena asiaan on syytä suhtautua kaikella vakavuudella. Tämän päivän nuoret aikuiset vastaavat aikuisina siitä, että tämänkin palstan nikkarin elon ehtoo on jotenkin siedettävässä kuosissa. Sen he tekevät ennen muuta maksamalla veronsa iloisesti ja kakistelematta.

He voivat tehdä parhaansa, mutta riittääkö se mihinkään, on taas toinen juttu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sain ilon ja kunnian olla Suurilla Lehtipäivillä kuulemassa lukioikäisten nuorten näkemyksiä mediasta yleisesti ja Tiktokista erikseen. Kyseinen sovellus kuulemma kelpaa heille myös välittämään uutisia ja vastaamaan tiedon tarpeeseen hetkellä, kun maailman meno sattuu kiinnostamaan. Tunkkaiset lehdet ja uutissivustot ovat tylsiä.

Ikä lisää suopeutta veroja kohtaan.

Ilmeisesti myös Verohallinnossa on ymmärretty, mitä kello on lyönyt. Peräti 42 prosenttia tutkimukseen haastatelluista oli katsellut verottajan tekemiä Tiktok-videoita.

Tuloksista voi vetää myös sen johtopäätöksen, että nuoruuden vaivasta toipuminen vuosien vieriessä lisää henkilön mielenkiintoa jopa verotusta kohtaan, ja ymmärryskin systeemin tarpeellisuudesta kasvaa. Epäilemättä sitä mukaa, kun tulot vakiintuvat ja lisääntyvät, ja nurkissa alkaa pyöriä omia kasvatettavia.

Kysyin edellä mainituilta nuorilta, miten minun kannattaisi viestiä heille siitä, että he itse ovat huolehtimassa suoraan tai välillisesti meikäläisenkin hoivasta muutaman vuoden kuluttua. Vastausta ei tarvinnut odottaa:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

”Tee siitä 30 sekunnin video!”

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä