Pääkirjoitukset

Toimitellen: Luultavasti on mahdollista löytää maailman paras paikka

Kirjoittaja on Pietarsaaren Sanomien päätoimittaja.

Täällä ei enää asu laatu, mikäli on uskominen kehitysyhtiö Concordiaa. Se nimittäin vaihdattaa Pietarsaaren seudun sisääntuloteiden varsilla komeilevien keltaisten, pyöreiden huomiokylttien sloganit.

Laadun kaikkoamisesta ei ehkä kannata vetää hätäisiä johtopäätöksiä. Alueen brändiä pitää vain kirkastaa aika ajoin, ja tähän kuuluvat myös toistakymmentä vuotta vanhojen mainoslauseiden uusimiset.

Pietarsaaren seutu on nyt siis ”Maailman paras paikka”, ohiajaville vakuutetaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nuoruusiällä kauppaopistossa kuultiin, että mainos- ja markkinointiväittämien pitää pohjautua tosiasioihin, mikäli jokin hyödyke tai palvelu halutaan ristiä parhaaksi tai ainakin kilpailijoiden tarjontaa paremmaksi.

Absoluuttista varmuutta moisesta harvoin saadaan. Asiaa on maailman sivu kierrelty jos vaikka miten. Muuan skandinaavinen panimo ratkaisi dilemman nimeämällä oluensa ”luultavasti maailman parhaaksi”. Empiirisellä yhden maistajan otannalla tuote ei – luultavasti – sijoitu pallon sadankaan parhaan mallasjuoman listalle.

Paras paikka voi vaihdella, liikkua ja perustua eri hetkinä hyvin erilaisiin kriteereihin.

Mistä saatiinkin notkuva aasinsilta Pietarsaaren seudun parhauden kokemiseen. Paras paikka on hyvin subjektiivinen käsite. Se voi vaihdella, liikkua ja perustua eri hetkinä hyvin erilaisiin kriteereihin. Olet – luultavasti – hädän hetkellä löytänyt maailman parhaan paikan havaittuasi toiletin, jonka ovi on lukitsematon.

Luultavasti Jeppiksen tienoita voidaan pitää maailman parhaina, kun kerran tutkimusteitse on osoitettu maailman onnellisimpien ihmisten asuvan Suomessa. Heistä taas Pohjanmaan rannikon asukkaat ovat niitä kaikkein onnellisimpia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tokihan Pietarsaaren seudulla on aihetta henkseleiden paukutteluun. Alueen kokonaisväkimäärä kasvaa ja ikäpyramidi on tätä myötä edullinen. Väestön terveystilanne on hyvä verrattuna moneen muuhun maan kolkkaan. Työllisyys on ollut manner-Suomen parhaalla tolalla vuosia. Elinkeinoelämä on monipuolinen, ja rahaa seudulle virtaa poikkeuksellisen paljon myös ulkomailta. Elämä on monessa mielessä melko turvallista ja ennakoitavaa.

Tuon tyyppiset asiat kun ihminen tykönään hoksaa, hänellä on tilaisuus rakentaa ympärilleen se oman elämänsä paras paikka.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä