Pääkirjoitukset

Toimitellen: Luettuna oleminen ihastuttaa

Kirjoittaja on Pietarsaaren Sanomien päätoimittaja.

Monin tavoin vaivalloinen vuosi 2023 on lopuillaan. Paremman uuden vuoden toivotuksesta tuskin kukaan voi mieltänsä pahoittaa.

Loimme PS:n toimituksessa katsauksen siihen, miten olemme päättyvän vuoden puitteissa lukijoitamme palvelleet. Tässä numerossa on pieni listaus siitä, mitä te, arvoisat lukijat, olette pitäneet parhaina juttuinamme.

Kriteeri on ytimekkäästi siinä, kuinka monta kertaa kutakin juttuamme on luettu digipalvelussamme. Saamme siitä ajantasaista tietoa seuraamalla analytiikkaamme.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tiettyä hartautta toimituksessa aiheuttaa sekin, että digijuttujemme lukukertojen yhteismäärä on ylittämässä ensi kertaa miljoonan vuotuisen sivunäytön rajapyykin. Eikä otsikoita ole yksinomaan klikattu auki ja hylätty, vaan lukemiseen käytetty keskimääräinen aika on moneen isompaankin lehteen verrattuna huippuluokkaa. Olemme siis onnistuneet laatimaan uutisia ja tarinoita, jotka todellakin luetaan loppuun asti.

Näistä asioista eivät kerro muut.

Tässä ei tietenkään ole vielä kaikki. PS:n paperiversioita on jaettu vuoden aikana pietarsaarelaisiin postiluukkuihin ja laatikoihin reilusti yli puoli miljoonaa kappaletta. Samoilla tarinoilla täytyy siis olla valtava määrä lukukertoja, joita me voimme vain arvailla.

Tällainen vetää pienen lehdentekijätiimin nöyräksi. Tiimin, jota motivoi erittäin läheisistä aiheista kirjoittaminen – ammattislangilla työmme on ääri- tai raivopaikallista. Kerromme asioista, joille ei muualta kertojaa löydy. Ilo on huomata, että luetuimpien juttujemme kärkisijoilla on runsaasti tarinoita tavallisten ihmisten iloista ja miksei murheistakin.

Pietarsaaren Sanomat kiittää lukijoitaan ja ilmoittajiaan kuluneesta vuodesta ja toivottaa rattoisaa uutta lukuvuotta!

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä