Urheilu

Toiminnalliset taidot tuottivat MM-mitalisateen Pietarsaareen

Kajsa Ojala, Gry Flink ja Ninja Koskinen kukin palkintopallille.

Pietarsaarelaiset mitalistit iloitsivat kolmipäiväisen kilpailun päätteeksi Vancouverissa. Gry Flink (vas.) otti hopeaa, Kajsa Ojala kultaa ja Ninja Koskinen pronssia sarjoissaan. Kuva: Sami Koskinen

Viime viikonloppuna Kanadan Vancouverissa pidetyt Functional Fitnessin eli toiminnallisen urheilun junioreiden ja veteraanien MM-kisat tuottivat pietarsaarelaisille, Jeppis Functional Fitness Athletes -seuraa edustaville kilpailijoille värisuoran.

Naisten 40-44-vuotiaiden sarjan kultamitali pujotettiin Kajsa Ojalan kaulaan. Gry Flink nappasi hopeaa 15-16-vuotiaiden sarjassa, ja 17-18-vuotiaissa Ninja Koskinen mitteli pronssia.

– Kisassa oli 11 tyyppiä, enkä tiennyt miten hyviä he olisivat. Olin kuvitellut, että pääsisin viiden parhaan joukkoon, mutta yllätyin todella, että tulin pronssille, Ninja Koskinen kertoo palattuaan Pietarsaareen pitkältä kisareissulta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olen todella ylpeä itsestäni ja tuloksista.

Kolmipäiväisessä kilpailussa oteltiin kaksi lajia kunakin päivänä. Avauspäivän jälkeen Koskinen johti pisteissä ja oli seuraavan päivän jälkeen kakkosena. Päätöspäivänä hän sai kokoon yhteensä 528 pistettä. Voittajaan jäi eroa 29,5 pistettä ja kakkoseen 9,5 pistettä.

Maailman kärki on käden ulottuvilla. Voittaja ja kakkonen menivät lopussa ohi juuri niissä lajeissa, joissa Ninja Koskinen näkee itsekin parantamista omassa harjoittelussaan.

– Huomasin ainakin sen, että olen kehittynyt paljon tangolla ja voimatasoni on noussut. Kestävyyslajeissa, kuten juoksussa, olisi vähän kehittämisen varaa ja panostettavaa.

MM-mitali antaa kuitenkin tsemppiä tulevaisuuteen ja uran jatkolle.

– Kyllä tämä lisää motivaatiota tähän urheiluun, odotan että pääsen taas treenaamaan. Nyt pidän kahden viikon tauon ja palaudun. Olen kilpaillut aika intensiivisesti tämän kesän aikana ja on ollut pikku loukkaantumisiakin, Ninja Koskinen sanoo.

Kilpailulajina toiminnallinen urheilu testaa urheilijan suorituskykyä ja taitoa eri osa-alueilla sekä kykyä suoriutua erilaisista liikkeistä ja liikeyhdistelmistä mahdollisimman taloudellisesti. Kilpailuissa esiintyy osia esimerkiksi kestävyyslajeista, voimistelusta sekä painonnostosta ja voimanostosta.

Lajitehtävät vaihtelevat, ja toisinaan kilpailijat saattavat kuulla ne vasta kisapaikalla.