Paikallisuutiset

Terveellinen ruoka maistuu – Tomi Kokko kiertää puhumassa hyvinvoinnista

Tomi Kokko kiertää Suomea  kertomassa puhtaasta ruuasta.
Tomi Kokko kiertää Suomea kertomassa puhtaasta ruuasta. Kuva: Anne Barck

Pietarsaari

– Ei terveellinen ruokavalio tarkoita askeettisuutta, itselleen voi suoda vapauksia. Kyse on elintapojen kokonaisuudesta.

ElämäntapamuutoseksperttiTomi Kokko saapuu viikonloppuna Pohjanmaalle puhumaan ruokavaliosta ja terveellisistä elämäntavoista. Hän aikoo käydä kaikissa Suomen 107 kaupungissa. Koko Suomen ravintoremontti -kiertue alkoi maaliskuussa Turussa ja päättyy syyskuun alussa Helsingissä. Tähän asti hän on esitelmöinyt jo 11 000 ihmiselle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Eikö maailmassa ole jo aivan riittävästi erilaisia dieetti- ja kuntoiluohjeita?

– En yritä suositella jotain tiettyä ruokavaliota enkä ylipäätään täyskäännöstä elintapoihin. Lähdin kiertueelle välittämään positiivista fiilistä ja inspiraatiota. Oman hyvinvoinnin kannalta tärkeintä on, että kokoaa itselleen sopivan paketin ja noudattaa sitä arjessa. Pienet muutokset arkirutiineihin voivat riittää. Puhtaan ravinnon lisäksi puhun unen laadusta, liikunnasta, rutiinien merkityksestä ja elämänilon saavuttamisesta.

Tomi Kokko on 33 -vuotias ja toiminut elämäntapamuutosten parissa kymmenisen vuotta.

– Olen käynyt kursseilla, keskustellut lääkärien ja muiden asiantuntijoiden kanssa ja tietysti oppinut yhtä ja toista kantapään kautta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Otetaanko ruokavaltiot liiankin vakavasti?

– Jotkut uskovat, että terveellinen ruoka ei voi maistua hyvältä, mutta se ei ole totta.

Ravintoremontti -kiertue on ollut reilun kuukauden kesätauolla ja jatkuu siis viikonloppuna Kokkolassa, Kannuksessa ja Pietarsaaressa.

– On ollut ilo huomata, että kevään seminaareista on alkanut tulla jo palautetta. Ihmiset poimivat pieniä rutiineja omaan arkeensa ja kertovat muutaman kuukauden päästä, miten heidän elämänsä on mullistunut. Tuntuu, että vinkeistäni on ollut hyötyä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yleensä oletetaan, että ruokavaltio kiinnostavat erityisesti naisia.

– Tällä kiertueella olen tavannut monenlaisia ihmisiä, teini-ikäisistä urheilijoista eläkeläisiin.

Moni on hämmentynyt saatavilla olevan tiedon ja eri neuvojen määrästä.

– Vaikka ruokavalio olisi kohdallaan, ongelmia voivat aiheuttaa esimerkiksi haastavat ihmissuhteet. Ne voivat vaikuttaa muun muassa stressitasoon ja unen laatuun.

Koko Suomen ravintoremontti -kiertueelle on ilmoittautunut yli 14 000 ihmistä. Mistä syntyi idea kiertää kaikissa Suomen kaupungeissa?

– Viime syksynä keskustelin tuttavani kanssa... järjestin sitten pari yleisötilaisuutta Huittisissa ja Ylivieskassa. Innostuin saamastani palautteesta. Pienilläkin paikkakunnilla voi saada parin sadan ihmisen yleisön ja ihmiset ovat tyytyväisiä, ettei heidän tarvitse matkustaa muualle seuraamaan luentoa. Olen päässyt pitämään seminaareja huikeissa ja hauskoissa paikoissa, muun muassa laskettelukeskuksessa Pudasjärvellä, vanhassa kanalassa Loimaalla ja hotellin baarissa Kauhavalla.

Tomi Kokko on Lean in Five Weeks -hyvinvointihaasteen perustaja ja luonnollisen ruoan puolestapuhuja. Kokon visiona on muuttaa miljoonan ihmisen elämää ruokavalion ja liikunnan kautta. Kokolla on yli kymmenen vuoden kokemus ravinto- ja liikunta-alalta, ja hänen Lean in Five Weeks -hyvinvointihaasteensa on liikuttanut jo yli 9 000 suomalaista. Hän on valmentanut esimerkiksi Australian menestyneimpiä johtajia ja Suomen tunnetuinta koomikkoa Sami Hedbergiä.

Tomi Kokko Pohjanmaalla

21.7. Kokkola, Snellman-sali

21.7. Kannus, Eskola-talo

22.7. Pietarsaari, Svenska Gården

22.7. Uusikaarlepyy, Kesäkahvila Tullmagasinet

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä