Paikallisuutiset

Teräs taipuu edelleen Sandsundissa

B. Portinin perheyritys on toiminut 35 vuotta ja juhlii pitämällä ovet auki kaikille kiinnostuneille.

Sandsundissa metallirakenteita valmistava Ab B. Portin Oy on toiminut 35 vuotta. Yritys on juuri investoinut laajasti tuotanto- ja sosiaalitiloihin sekä laajentanut konekantaansa.

B. Portinilla on juhlan kunniaksi avoimet ovet perjantaina 26. toukokuuta, jolloin yleisö voi tutustua siihen, mitä tehtaan seinien sisällä tapahtuu.

Toimitusjohtaja Bo Portin aloitti metallin työstämisen kotitontillaan Storsandsundissa vuonna 1988.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Vuonna 1998 ostimme kunnalta tämän alueen ja rakensimme 600-neliöisen hallin. Sitä laajennettiin vuosina 2002 ja 2006. Tämä nyt valmistunut on siis neljäs investointi tällä tontilla, Bo Portin kertoo.

Laajennusta mietittiin muutama vuosi, kun yrittäjäpari Bo ja Gun-Britt Portin pohtivat yrityksensä tulevaisuutta heidän eläköitymisensä jälkeen. Asiat ratkesivat sukupolvenvaihdoksen myötä, kun poika Jan Portin on ryhtymässä vetämään perheyritystä.

– Päätimme sitten investoida kunnolla tulevaisuuden tarpeisiin.

Juhlivan B. Portinin uusimpiin hankintoihin kuuluu plasmaleikkuri. Yrityksen johtoa vasemmalta toimitusjohtaja Bo Portin, Gun-Britt Portin, Henric Blomqvist, Jan Portin sekä Jan Fröjdö. Kuva: Pentti Höri

Yritys valmistaa ja kokoaa räätälöityjä metallirakenteita teollisuudelle ja rakennusalalle. Suhdanteiden vaihteluista on selvitty sillä, että pääosin noin vanhan Vaasan läänin alueella oleva asiakaskunta on laaja, ja toimii eri aloilla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Jos yhdellä on rauhallisempaa, toisella on töitä. Aina jollakulla menee hyvin. Myymme lisäksi materiaaleja, eli meillä on monta jalkaa joiden varassa seistä. Aika hyvin olemme selvinneet.

– Pysyttäydymme teräsrakenteissa ja toimimme muiden piirustusten ja alueen teollisuuden tarpeiden mukaan, Bo Portin sanoo.

Sacha Semitjov asentaa valmistumassa olevaa pyöreän puun tasaajaa, josta kaavaillaan B. Portinin omaa tuotetta. Kuva: Pentti Höri

Vaan onpahan hallissa tekeillä myös viisitonninen vempele, josta kaavaillaan Portinin omaa tuotetta.

Pyöreän puun tasaaja ei sano maallikolle paljon mitään, mutta käyttötarkoitus selviää kun se hänelle selitetään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Sillä puristetaan propsiniput päistään yhteen niin, että yksikään puu ei tunge sieltä ulos. Tämä säästää tilaa lastattaessa puuta autoihin, juniin ja laivoihin.

Koneinvestointeja on tehty siksikin, että yritys pystyy paremmin vastaamaan äkilliseen kysyntään - aika usein Portinilta lähdetään kiireessä asiakkaan luokse. Korjaamiset, huollot ja uusimiset muodostavat merkittävän osan tilauksista. Yrityksellä on parin työntekijän tiimi, joka lähtee tien päälle tarvittaessa joutuisasti.

Uusinta konekantaa edustavat 3D-putkentaivutuskone, järeä särmäyskone sekä plasma- ja kaasuleikkuri, jolla voi leikata teräslevyä myös viistoon. Konetoimittajien Alikon ja Vossin edustajat ovat myös paikalla avoimien ovien päivänä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä