Paikallisuutiset

Tekninen johtaja jää valitsematta Pietarsaaressa – syynä kaupungin synkkenevä talous

Pietarsaaren kaupungin hallintoa ja organisaatiota aletaan perata kasvavien talousvaikeuksien vuoksi. Ensimmäisenä toimena uuden teknisen johtajan palkkaamisesta luovutaan.
Pietarsaaren kaupungin hallintoa ja organisaatiota aletaan perata kasvavien talousvaikeuksien vuoksi. Ensimmäisenä toimena uuden teknisen johtajan palkkaamisesta luovutaan. Kuva: Arkisto

Pietarsaaren kaupunki keskeyttää teknisen johtajan hakuprosessin. Syynä on kaupungin tiukkeneva talous sekä odotettavissa olevat suuret muutokset, jotka johtuvat uuden hyvinvointikuntayhtymän valmistelusta.

Pietarsaari on ollut vailla vakituista teknistä johtajaa vuodesta 2013 lähtien. Virka laitettiin hakuun viime vuoden lokakuussa ja sen hakuaikaa jatkettiin 9. tammikuuta 2020 saakka. Virkaa haki seitsemän henkilöä, joista yksi on vetänyt hakemuksensa pois.

Kaupunginhallitus päätti maanantaina, että rekrytointi keskeytetään. Kaupunginjohtaja Kristina Stenmanille annettiin tehtäväksi aloittaa prosessi kaupungin organisaation tarkistamiseksi, ensisijaisesti teknisen toimialan osalta, mutta myös kokonaisuutena.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaupungin vuoden 2019 tilinpäätös osoittaa alustavasti suurta alijäämää, mikä merkitsee hyvin tiukkaa taloutta tästä eteenpäin.

Uuden, Pohjanmaan maakunnan käsittävän, sosiaali- ja terveyspalveluja tuottavan hyvinvointikuntayhtymän on määrä aloittaa toimintansa vuonna 2022. Pietarsaaren kaupunginvaltuusto hyväksyi viime joulukuussa sen perussopimuksen.

Kaupunginhallituksen mukaan valmistelun aikana on ilmennyt selvästi, että muutoksella tulee olemaan suuri merkitys koko kaupungin organisaatiolle, ja että kaikkien toimialojen organisaatiota on syytä tarkastella tässä tilanteessa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä