Paikallisuutiset

Teiniporukkaa on kuulusteltu Pietarsaaren epäiltyihin tuhopolttoihin liittyen – Jäljille päästiin valvontakameratallenteen avulla: "Ei ehkä ole tajuttu, kuinka huonosti siinä olisi voinut käydä", poliisi kommentoi

Viktorian päiväkodin pihassa sijaitsevassa ulkorakennuksessa tapahtunut tulipalo sai alkunsa ulkoseinästä. Palo saatiin nopeasti sammutettua.
Viktorian päiväkodin pihassa sijaitsevassa ulkorakennuksessa tapahtunut tulipalo sai alkunsa ulkoseinästä. Palo saatiin nopeasti sammutettua. Kuva: Kristian Sundqvist

Näyttää siltä, että Pietarsaaren tuhopolttojen sarja on loppumassa.

Maanantain vastaisena yönä 22. elokuuta tulipaloa jouduttiin sammuttamaanViktorian päiväkodin ulkorakennuksessa. Samalla viikolla perjantain vastaisena yönä roihahti Visasmäellä, tyhjillään olevassa niin sanotussaMattsonin kiinteistössä.

Tekotapa viittaa siihen, että asialla olivat samat tekijät. Palot olivat poliisin mukaan tahallaan sytytettyjä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– On kerätty paperia ja sanomalehtiä kasaan ja sytytetty palamaan. On haettu jännitystä ja homma on mennyt vähän yli. Tarkoituksena ei ehkä ole ollut rakennusten sytyttäminen tuleen, sanoo tutkinnanjohtajana toimiva rikoskomisarioTony Rauma.

Mahdollisten tekijöiden jäljille päästiin valvontakameratallenteen avulla.

– Kyseessä on 4–5 hengen teiniporukka. Mattsonin kiinteistön osalta näyttömme ovat huonommat, mutta tekotapa oli sama kuin päiväkodin tapauksessa.

Tuhotöiden esitutkinta on parhaillaan kesken. Osaa nuorista on kuulusteltu heidän vanhempiensa läsnäollessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tilannetta käytiin läpi. En halua tarkemmin kertoa kuulustelussa esille tulleista asioista tutkinnan ollessa kesken, mutta toiveena on, että tällaiset tuhotyöt loppuisivat.

Onko tunnustuksia saatu?

– En ota kantaa.

Miksi tuhotöitä jatkettiin, vaikka jo päiväkodin tapauksesta aiheutui aineellisia vahinkoja?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ehkä eivät ole sitten tajunneet, kuinka huonosti siinä olisi voinut käydä.

Kuinka tutkinta etenee?

– Kuulusteluilla. Lisäksi asianomistajatahot harkitsevat mahdollisia korvausvaatimuksiaan. Lopulta ratkaisemme, lähetetäänkö molemmat tapaukset syyteharkintaan. Rikosnimikkeenä olisi tuhotyö, Rauma sanoo.

Lue myös:

Pietarsaaren keskustan tulipaloilla mahdollisesti samat tekijät – Tulipalot olivat tahallaan sytytettyjä

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä