Urheilu

Tässä on FF Jaron uusi päävalmentaja – Tuttu nimi aiemmilta vuosilta

Niklas Vidjeskog on valittu FF Jaron uudeksi päävalmentajaksi. Sopimus julkistettiin lauantaina. Kuva: Tapio Lehtinen

Pietarsaarelainen Niklas Vidjeskog on nimitetty FF Jaron uudeksi päävalmentajaksi. Valmentajasopimus julkistettiin lauantaina FF Jaron toimistolla pidetyssä tiedotustilaisuudessa. Sopimus on muotoa 1+1.

Ab Liga Jaro Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mikael Eklund kuvaa prosessia intensiiviseksi.

– Saimme useita lupaavia ehdokkaita, joista jokaisella oli omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Lopulta johtokunta yksimielisesti päätti, että Niklas Vidjeskog on meille oikea valinta, sanoo Eklund.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vidjeskog on tänä kesänä ollut ensimmäistä kertaa pitkään aikaan ilman valmennustehtävää, ja tuntee olevansa valmis uusiin haasteisiin.

– En ole koskaan pystynyt rakentamaan joukkuetta haluamallani tavalla, vaan olen aina joutunut astumaan tilalle ja ottamaan toisen joukkueen haltuuni. Siksi tämä tilanne tuntuu erittäin innostavalta, sanoo Vidjeskog.

FF Jaro pelaa ensi kaudella Ykkösliigassa, joka on toiseksi korkein sarjataso Suomessa. Eklund asettaa tavoitteeksi nousta Veikkausliigaan kaudelle 2025, jolloin Jaro juhlii 60-vuotista taivaltaan. Tavoitteena on myös, että uusi stadion on valmiina tuolloin.

Nousu vaatii luonnollisesti resursseja. Eklund huomauttaa, että vaikka Jaron talous ei ole erityisen vahva, se on silti vakaalla pohjalla, erityisesti verrattuna kilpailijoihin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Meidän on tavoiteltava kärkipaikkaa Ykkösliigassa ensi kaudella. Karsijan paikalta nousu on vaikeampaa, sanoo Eklund.

Jaron toiminnanjohtaja Tobias Strand kertoo, että pelaajabudjetti pysyy suunnilleen nykyisellä tasolla, eikä pelaajaringistä tule yhtä laajaa kuin päättyneellä kaudella. Laadukkaiden hankintojen avulla joukkue pysyy kuitenkin kilpailukykyisenä.

– Apuvalmentajan ja muun tukiryhmän kokoaminen voidaan aloittaa nyt, kun päävalmentaja on valittu, sanoo Strand.

Uusi valmentaja on valmis tarttumaan haasteeseen ja korostaa, että nousu on selkeä tavoite. Hän aikoo kiinnittää huomiota pelaajien fyysisten ominaisuuksien parantamiseen. Vidjeskog seurasi joukkueen peliesityksiä viime kaudella ja havaitsi ongelmia pelitempossa sekä pelitavan rakenteessa. Kauden päätteeksi päävalmentaja Stephen Wardin sopimus purettiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– On aina helppo syyttää valmentajaa, vaikka yleensä syyt ovat monimutkaisempia ja kaikki riippuu kokonaisuudesta,, sanoo Vidjeskog.

FF Jarolla on jatkosopimukset kuuden pelaajan kanssa edellisen kauden joukkueesta: Johan Brunell, Markus Kronholm, Severi Kähkönen, Joni Remesaho, Jim Myrevik ja Albin Björkskog ovat kaikki Jaron pelaajia myös ensi kaudella. Lisäksi sopimus on solmittu neljän talenttiryhmän pelaajan kanssa.

Vidjeskogilla on neljä poikaa, jotka kaikki pelaavat jalkapalloa. Onko mahdollista, että joku heistä pukee Jaron edustusjoukkueen paidan päälleen ensi kesänä?

– Isakilla (Sködve AIK) ja Adamilla (Oskarshamn AIK) on vielä sarja käynnissä Ruotsissa. Voidaan kai sanoa, että Isakin ja Axelin (KuPS) me voimme unohtaa. Adamin kohdalla ensi kauden osoite on vielä avoin, isä vastaa.

FF Jaron toimisto on Niklas Vidjeskogille tuttu paikka. Hän on kuulunut seuran organisaatioon useaan eri otteeseen pelaajana ja valmentajana. Kuva: Tapio Lehtinen

54-vuotias Vidjeskog toimi KPV:n päävalmentajana kaudella 2021, aluksi apuvalmentajana, kunnes myöhemmin saman kauden aikana nousi päävalmentajaksi.

Vidjeskog on aiemminkin noussut apuvalmentajasta päävalmentajaksi kesken kauden. Hän aloitti FF Jarossa apuvalmentajana kaudella 2006, mutta hänet nostettiin päävalmentajaksi kesken kauden, kun Keijo Paananen erotettiin tehtävästään. Kaudella 2007 Vidjeskog toimi apuvalmentajana Mika Laurikaisen toimiessa päävalmentajana.

Vuonna 2016 Vidjeskogista tuli FF Jaron tilapäinen päävalmentaja kesäkuussa, kun Alexei Eremenko Sr. erotettiin tehtävästään. Vidjeskog ei ole työskennellyt pelkästään jalkapallovalmentajana vaan on varsinaiselta ammatiltaan peruskoulunopettaja. Hän on myös toiminut FF Jaron B-junioreiden valmentajana usean vuoden ajan.

Pelikentillä Vidjeskog edusti Kokkolan Pallo-Veikkoja ja FF Jaroa pääsarjatasolla. Hän keräsi urallaan yhteensä 149 Veikkausliiga-ottelua.

Niklas Vidjeskog

Syntynyt Teerijärvellä vuonna 1969

Asuu Pietarsaaressa vaimon ja pojan kanssa.

Koulutukseltaan peruskoulun opettaja, suorittanut Uefan A-valmentajakoulutuksen.

Neljä poikaa, joista Adam pelaa Ruotsissa Oskarshamn AIK:ssa (Ykkönen), Axel pelaa Veikkausliigaa KuPS:ssa, Isak pelaa Ruotsissa Skövde AIK:ssa (Superykkönen) ja Ivar pelaa FF Jaron P15-joukkuessa.

Peliurallaan pelasi mm. KPV:ssä ja FF Jarossa Veikkausliigaa sekä Ruotsissa Östersundissa ykkösdivisioonaa.

Valmentaja mm. FF Jarossa, KPV:ssä, Kalmar FF:n akatemiassa ja TUS:ssa

Harrastaa monipuolisesti liikuntaa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä