Paikallisuutiset

"Tämän kuntosalin kohderyhmää ovat kaikki": Entisen Fitness Clubin tiloissa aloittanut salikokonaisuus Level 2 luottaa huippuluokan laitteisiin ja teknotunnelmaan

Pietarsaari

Viime viikon perjantaina nähtiin Pietarsaaren kuntosalikuvioissa eräälaiset hiljaiset avajaiset, kun Level 2-niminen kuntosali aloitti toimintansa entisen Fitness Clubin tiloissa. Ovet avattiin heti ensimmäisenä päivänä, kun se oli viranomaislupien puolesta mahdollista.

Asialla on ryhmä pietarsaarelaisia yrittäjiä, joita tätä artikkelia tehdessä edustivatErik jaMathias Smeds. Muihin kuntosalihankkeessa mukana oleviin lukeutuu ravintoloitsijana paremmin tunnettu Sunny Sharma.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mistä kaikki sai alkunsa?

– Homma lähti liikkeelle viime kesänä, kun saimme tietää että he [edelliset yrittäjät] aikovat lopettaa, Mathias Smeds kertoo.

– Suunnittelimme sitten puolisen vuotta ja tammikuuhun mennessä olivat suunnitelmat pitkällä. Olimme käymässä Helsingissä ja näimme erään kuntosalin, joka näytti melko samalta [kuin suunnitelmamme]. Kysyimme sitten, että saammeko tehdä tällaisen ja he suostuivat, joten konsepti tulee Helsingistä, Mathias jatkaa.

Huolimatta helsinkiläisestä mallista valmiiksi jalostuneesta konseptista on Level 2 täysin oma juttunsa, ei osa mitään ketjua.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Remppasimme ja laitoimme paikkoja sitten puolisen vuotta ja joo, perjantaina avattiin, Mathias sanoo.

– Halusimme parhaat kuntosalilaitteet mitä on, niinpä valitsimme niiden leasing-toimittajaksi Technogymin, hän jatkaa.

Pikainen selvitys paljastaa, että 2300 henkeä työllistävä ja puolen miljardin euron liikevaihtoa pyörittävä italialaisyritys toimii jalkapallon maailmassa muun muassa Juventuksen sekä Inter Milanon partnerina ja laitetoimittajana. Sopinee jalkapallokaupunki Pietarsaareenkin.

Pitemmittä puheitta lähdemme katsomaan miltä Fitnessillä - kuten moni saattaa paikka vielä pitkään kutsua - nykyään näyttää. Fitness Clubin loppuaikoinakaan ei tiloissa missään nimessä ollut rähjäistä, mutta nyt siellä näyttää ja tuoksuu, noh, uudelta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Harmaat pinnat ja neonestetiikalla leikittelevä LED-valaistus luovat salille liki design-tunnelmaa. Smedsit kertovatkin, että valaistukseen panostettiin suunnittelussa melkoisesti.

Paljon on tehty omana työnä, Mathias Smeds on maalannut pintoja ja Sunny Sharma on nikkaroitunut esimerkiksi aivan uniikkeja peilien kehyspanelointeja.

Mille kohderyhmille Level 2 on suunnattu?

– Ei meillä ole mitään erityistä kohderyhmää, tämä on aivan kaikille, vakuuttaa Mathias Smeds.

Määritelmä kattaa myös isoa rautaa nostavat, joille sitä rautaa näyttää rekeissä riittävän aivan kylliksi.

Jos iso rauta ja vapaat painot ainakin mielikuvissa muodostavat saliharjoittelun yhden laidan, niin alan uusinta teknologiaa edustavat juoksumatot, kuntopyörät ja sen sellaiset edustanevat sitä toista.

Otti viimeksi mainituilla vehkeillä vain alkulämmön tai teki koko treenin, niin valikoimaa näyttää tälläkin salilla riittävän. Matolla pääsee simuloimaan vaikka minkälaisia reittejä korkeuseroineen kaikkineen.

Mikäli hikiliikunta ei millään maistu tarjoaa Level 2 mahdollisuuden jopa simuloituun ampumametsästykseen ja golfiin. Simulaattori löytyy toisesta kerroksesta ja palvelua suunnitellaan markkinoitavan esimerkiksi firmojen ryhmille.

Kun kiinteistöstä vielä vapaana olevien tilojen on määrä täyttyä esimerkiksi kauneudenhoitopalveluilla. uskaltaa ennustaa, että tämä talo on palannut nopeasti täyteen eloon.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä