Paikallisuutiset

Talvinopeudet astuvat voimaan pohjalaismaakunnissa keskiviikosta alkaen

Autoilijalta vaaditaan taas tarkkasilmäisyyttä, sillä talvinopeudet astuvat voimaan tällä viikolla keskiviikosta alkaen.
Autoilijalta vaaditaan taas tarkkasilmäisyyttä, sillä talvinopeudet astuvat voimaan tällä viikolla keskiviikosta alkaen. Kuva: Clas-Olav Slotte

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset talvikaudella 2020–2021 otetaan käyttöön koko maassa tällä viikolla.

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakuntien maanteillä pääasiallinen rajoitusten vaihtopäivä on keskiviikkona 28. lokakuuta. Nopeusrajoitusten muutokset koskevat valtaosaa maanteitä ja moottoriteitä.

Yksiajorataisilla maanteillä ilman keskikaidetta kaikki 100 km/h -nopeusrajoitukset alenevat 80 kilometriin tunnissa. Näiden tieosuuksien yhteispituus on noin 1300 km. 80 kilometriin tunnissa alenevilla teillä ei ole muutoksia edelliseen vuoteen verrattuna.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vaasan moottoritien 120 km/h -nopeusrajoitukset alennetaan 100 kilometriin tunnissa noin 9 km:n pituisella matkalla.

Valtatiellä 8 Sepänkylän ohikulkutiellä 100 km/h -nopeusrajoitus jää voimaan noin 7 km:n pituisella tieosuudella.

Valtatiellä 19 Seinäjoen Itäväylän noin 18 km:n pituisella tieosuudella välillä Rengonharju–Nurmo 100 km/h -nopeusrajoitus on voimassa talvisin.

Talvirajoituskohteena entiseen tapaan on lyhyt pistekohtainen nopeusrajoitus 80:stä 60:een kilometriin tunnissa valtatiellä 8 Hopsalan X-risteyksessä Kruunupyyn kunnassa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Suomessa siirrytään takaisin kesänopeuksiin tavallisesti maalis-huhtikuun vaihteessa, kun päivät pitenevät ja kelit paranevat.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä