Paikallisuutiset

Talousveden laatu normalisoitumassa

Jakelupisteet käytössä vielä keskiviikkona.

Vedenjakelu jatkuu Pietarsaaressa itsepalveluna vielä keskiviikon ajan. Kuva: Jari Saraniva

Käyttöveden laatu alkaa normalisoitua Pietarsaaressa. Toista viikkoa jatkunut vedenjakelu Pietarsaaren torilla ja Yrittäjäntie 24:ssä jatkuu vielä keskiviikon 25. lokakuuta ajan.

Vettä voi noutaa itsepalveluna klo 10–22.

Pietarsaaren Veden maanantaina 23. lokakuuta ottamien vesinäytteiden mukaan käyttöveden rautapitoisuus vaihteli 0,07– 0,32 mg/l välillä. Juomaveden rautapitoisuuden tavoite on 0,2 mg/l.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tämä viittaa Veden tiedotteen mukaan siihen, että vaikka vedenlaatu osassa verkostoa oli saavuttanut jo tavoitetason, oli edelleen paikkoja, joissa rautapitoisuus on koholla. Vedenlaatu paranee kaupungin eri puolilla eri tahtiin, ja osa asiakkaista näkee parannuksen aikaisemmin kuin toiset.

Kallan Ympäristöterveys kertoi viime torstaina, että Pietarsaaren talousvedestä ei ole todettu enterokokkeja.

Jo aiemmin Ympäristöterveys tiedotti, että Pietarsaaren vesinäytteissä ei ollut todettu E.coleja eikä koliformisia bakteereja.

Talousvesi on ollut sameaa korkean rautapitoisuuden vuoksi, mutta terveyshaittaa siitä ei ole todettu aiheutuvan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ympäristöterveys seuraa talousvesitilannetta tehostetulla näytteenotolla. Normaalisti näytteitä otetaan suunnilleen joka toinen viikko eri näytteenottopisteistä ympäri verkostoa. Valvontasuunnitelmassa suunniteltujen näytteenottojen lisäksi tullaan ottamaan viikottain kaksi näytettä, joilla seurataan mikrobiologisia parametreja ja raudan määrää.

Kun tilanne on palautunut normaaliin, tullaan tehostettua näytteenottoa vähentämään ja palaamaan takaisin valvontasuunnitelman mukaiseen näytteenottoon.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä