Paikallisuutiset

Sydänkuosiakin Ukrainan hyväksi Pietarsaaren torilla – Suurkirppiksellä oli tavara pääosin vanhaa, mutta uutta myytiin hyvään tarkoitukseen

Leppeä kansanjuhlatunnelma ja heräteostoksia. Näin saattoi tiivistää tunnelman Pietarsaaren Jaakon päivien maanantaisella suurkirppiksellä.

Myynnissä oleva tavara oli valtaosin käytettyä ja niin oli tarkoituskin; asennepaitoja ja muovisia avaruuspyssyjä ei torilla tällä kertaa kaupattu ainakaan uutena.

Eräältä myyntipaikalta kuitenkin upouutta tavaraa löytyi eikä asiasta takuulla ollut kenelläkään nokan koputtamista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olemme todella kiitollisia suomalaisille heidän ukrainalaisille osoittamastaan tuesta, sanoiMariia Prikhodko Ukrainan humanitäärisen avun hyväksi myyntiä tehneellä pisteellä.

Mutta onko suomalaisten auttamisinto hiipumaan päin? Ukraina-myyntipöydälle ei tarkasteluhetkellä näyttänyt varsinaisesti jonoa muodostuvan.

Mariia Prikhodko valitsi sanansa varovasti.

– Kyllä tässä on ostajia käynyt ihan hyvin. On tietysti ymmärrettävää, jos Ukrainan asia ei kaikilla suomalaisilla ole koko ajan mielessä, kun tapahtumat eivät ole niin lähellä. Mutta apua tarvitaan yhä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Myynnissä oli muun muassa erilaisia kangaskasseja, sukkia ja teepaitoja.

– Tämä on suosituin, kertoi Prikhodko osoittaen kassia, jonka kyljessä on tyyliteltyjä lintuja ja kukkasia ja keskellä sydän.

– Kuviot ovat perinteisiä, hän lisäsi.

Teerijärveläinen Karri Nikunen puolisoineen oli Jaakon päivillä myymässä kolmatta kertaa.
Teerijärveläinen Karri Nikunen puolisoineen oli Jaakon päivillä myymässä kolmatta kertaa. Kuva: Kristian Sundqvist

Kirpputori- ja antiikkitavaran myyjien joukossa oli niin paikallisia kuin lähimaakunnista ja kauempaakin tulleita.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ensin käytiin täällä [Jaakon päivillä] ostamassa ja nyt sitten ollaan kolmatta kertaa myymässä, kertoi teerijärveläinenKarri Nikunen.

– Minä myyn lähinnä kelloja ja rouva sitten muuta, Nikunen jatkoi.

Kauppa tuntui pariskunnan myyntipaikalla käyvän mukavasti, mutta eräs ehkäpä tulevaa ennakoiva nykyajan merkki saattoi rahan liikkumista torilla hidastaa.

Torin varren pankkiautomaatti nimittäin ei iltapäivällä suostunut kahisevaa tarjoilemaan, joten keskustan toiselle automaatille kertyi pitkä jono. Tällainen torikirppis on yhä pääosin käteiskauppaa, mutta käteisen hankkiminen vaikeutuu.

Museojohtaja Carola Sundqvist katsoo Jaakon päivien menevän hyvään suuntaan.
Museojohtaja Carola Sundqvist katsoo Jaakon päivien menevän hyvään suuntaan. Kuva: Kristian Sundqvist

Myymään tulleisiin lukeutui myös Pietarsaaren museojohtajaCarola Sundqvist. Hänen mukaansa Jaakon päivät ovat menossa oikeaan suuntaan.

– Tänä vuonna on tehty paluuta juurille eli Pietarsaari ja pietarsaarelaisuus ovat vahvasti esillä. Se on mielestäni hyvä asia.

– Ei ole väärin tehdä isoja festivaaleja nimekkäillä artisteilla, mutta meillä Pietarsaaressahan on valtavan hyviä taiteilijoita, valtavan hyviä muusikoita. Musiikkitraditio on Pietarsaaressa pitkä, Sundqvist muistuttaa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä