Paikallisuutiset

Suomalaisessa seurakunnassa 26 ehdokasta kolmelta listalta: Marraskuun seurakuntavaaleissa valitaan jäsenet omaan seurakuntaneuvostoon ja yhteiseen kirkkovaltuustoon

Pirkko Högkulla

Suomalaisessa seurakunnassa on yhteensä 26 ehdokasta kolmesta eri valitsijayhdistyksestä 18.11. pidettävissä seurakuntavaaleissa. Ehdokkaista 25 on ehdolla sekä seurakuntaneuvostoon että yhteiseen kirkkovaltuustoon, yksi ehdokas pelkästään kirkkovaltuustoon. Uusia ehdokkaita löytyy jokaiselta listalta ja heitä on kaikkiaan kymmenen.

Ehdokkaiden määrä on pysynyt lähes samalla tasolla kuin vuoden 2014 vaaleissa, jolloin ehdokkaita oli 27 kolmelta ehdokaslistalta. Tuolloin uutena oli mukana ensimmäistä kertaa lähellä vasemmistoliittoa oleva lista, Seurakunnan parhaaksi. Vuonna 2010 ehdokkaita oli peräti 33 ja valitsijayhdistyksiäkin yksi enemmän eli neljä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ehdokkaiden joukosta valitaan 12 jäsentä seurakuntaneuvostoon ja 9 jäsentä kirkkovaltuustoon nelivuotiskaudeksi 2019-22. Seurakuntaneuvosto johtaa ja suunnittelee suomalaisen seurakunnan toimintaa. Kirkkovaltuusto on korkein päättävä elin. Pietarsaaren seudun seurakuntayhtymän kirkkovaltuustoon valitaan lisäksi 14 jäsentä Pietarsaaren ruotsinkielisestä, 8 Pedersören, 6 Ähtävän ja 3 Purmon seurakunnista.

Vaalilautakunta tarkasti perustamisasiakirjat ehdokaslistoineen ja hyväksyi maanantaina kokouksessaan valitsijayhdistykset ja ehdokkaat.

Ehdokkaat Pietarsaaren suomalaisen seurakunnan seurakuntaneuvostoon ja yhteiseen kirkkovaltuustoon.

Seurakuntamme parhaaksi : Hautamäki Pirkko (uusi), Isokoski Sauli, Kettula Sami, Palovuori Hanna (uusi), Ristolainen Taru, Syri Tuomo, Yli-Saari Jaana (uusi).

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vuonna 2014 valitsijayhdistyksellä oli ehdokkaita 6.

Yhteinen kirkkomme: Kalliokoski Seppo (uusi), Koski Kaisa, Laakso Johanna (uusi), Rajamäki Heljä, Rannankari Marjatta, Rasmus Iina-Kaisa, Silvennoinen Pentti, Varila Antero.

Vuonna 2014 ehdokkaita 9.

Sosiaalidemokraatit ja sitoutumaton seurakuntaväki: Försti Esko (uusi), Hellén Ulla, Huumarsalo Kenneth (uusi), Järvenlahti Terttu, Karhula Ritva (uusi, sit. Sdp:n listalla), Koskela Kari, Kuusniemi Airi (sit. Sdp:n listalla), Suvanto Vesa, Uusivirta Eija, Vikman Hans (uusi).

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lisäksi kirkkovaltuustoon on ehdolla Stenvik Annika.

Vuonna 2014 ehdokkaita 11.

Juttua on korjattu yhteiseen kirkkovaltuustoon Pietarsaaren suomalaisesta seurakunnasta ja Pedersören seurakunnasta valittavien luottamushenkilöiden lukumäärän osalta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä