Paikallisuutiset

Spotlightissa täysi kattaus Pietarsaaren keskiviikkoiltaan

Perinteistä kulttuurin ja kaupan yötä vietetään Jeppiksessä 23. elokuuta, jolloin kaupungin keskusta täyttyy ohjelmasta, taiteesta ja musiikista.

Spotlight-tapahtumalla on jo pitkät perinteet Pietarsaaren loppukesän juhlana. Kuvituskuva muutaman vuoden takaa. Kuva: Arkisto / Heimo Riihimäki

Cityryhmän Spotlight -iltaa eli kulttuurin ja kaupan yötä vietetään keskiviikkona 23. elokuuta Pietarsaaren keskustassa. Useimmat liikkeet pitävät ovensa auki tavallista myöhempään. Myymälöillä on erikoistarjouksia ja joillakin on omaa ohjelmaa. Muun muassa JNT:llä on bungee-rata ja Sportia-Mattson isännöi hyväntekeväisyyspyöräily Team Rynkebyn vierailua.

Tapahtuma vaikuttaa keskustan liikennejärjestelyihin.

Ohjelmaa on laidasta laitaan Pietarsaaren keskustassa ja ympäristössä. Kulttuurikuljetus kulkee koko illan ajan eri tapahtumapisteiden välillä pysähtyen kirjastolla, Tupakkamuseolla, Heinätorikeskuksessa ja After Eightissä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kävelykadulla mm. taideaita kutsuu taiteilemaan ja tähtijahdissa voi saalistaa numeroituja tähtiä keskustan alueelta.

– Tähtijahdissa on sijoitettu ympäri keskustaa neljä tähteä, joita on tarkoitus etsiä. Torin lavan läheisyydessä on lomakkeita, joihin saa kirjoittaa tähdessä olevan numeron. Lomakkeella voi sitten osallistua Cityryhmän lahjakorttien arvontaan, kertoo Cityryhmän toiminnanjohtaja Pia Forsman.

Pietarsaaren Näyttämön kirppis valtaa vanhan palokunnantalon takapihan.

Ohjelmaosuus alkaa iltaviideltä ”Hän välitti - Otto” Pietarsaarenseudun Oppaiden opastetulla kierroksella, lähtö tapahtuu Malmin vanhalta sairaalalta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Liiga harjoitusottelussa kohtaavat Sport - Ässät jäähalli Kristallissa.

Lasten juoksutapahtuma Björnlufsen näkyy ja kuuluu Koulupuistossa iltakuudelta alkaen. Reitti kiertää torille ja päättyy takaisin Koulupuistoon.

Pietarsaaren museolla voi Malmin talossa tutustua kesänäyttelyyn Suolaisia pärskeitä ja tervantuoksua. Myös Westmaninmuorin tupa Visasmäellä ja Tupakkamuseo entisen tupakkatehtaan tiloissa pitävät ovensa auki.

Kaupunginkirjastossa on mm. evakkotaipaletta käsittelevä tilaisuus Flykting i eget land - Kemijärviborna i Purmo 1944-1945. Tilaisuudessa voi esittää kysymyksiä myös suomeksi. Lehtilukusalissa on poistokirjojen ja -lehtien myyntiä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Torin lavalla esiintyvät illan aikana Lystra, DJ Hoikkapoika, Stards & Rullbiza.

After Eightissä on mm. vintagekirppis, työpaja, livemusiikkia ja taidenäyttely. HeinätoriKeskuksessa on ohjelmanumero ”kenen kotona”?

Unicefin vapaaehtoiset Pietarsaaressa sytyttävät kynttilöitä Koulupuiston lampeen iltakahdeksalta ja Koulupuiston lavalla kuullaan aikataulun mukaan iltayhdeksältä Ratatosk -yhtyeen 10-vuotisjuhlakonsertti.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä