Paikallisuutiset

Soitessa säästöjä etsitään osallistamalla – Joukkorokotuksiin on palkattu lisäkäsiä, enää puuttuvat rokotteet

– Soiten alueen joukkorokotuspaikkojen kohdentamisilla, pyrimme turvaamaan normaalin neuvola- ja vastaanottotoiminnan, sanoo toimitusjohtaja Minna Korkiakoski-Västi.

Soiten hallituksen kokous maanantaina paini jo tutuiksi tulleiden asioiden äärellä. Minkäänlainen salaisuus tai yllätys ei ole se, että vielä vuoden ensimmäisen puoliskon aikana on valtuuston pöytään tuotava esitykset tulevista säästötoimenpiteistä.

Kaikkiaan viime vuonna sovitun talousohjelman mukaan säästöruuvia Soitessa on kiristettävä viiden miljoonan euron verran.

– Siitä emme pääse mihinkään, että aikaikkuna säästöjen tekemiselle on erittäin tiukka. Tammi-helmikuun aikana on toteutettavia suuntaviivoja vedettävä. Tällä kertaa toimimme eritavoin aiempaan verrattuna. Jokaisella vastuualueella säästöehdotukset tehdään kunkin esimiehen ja henkilöstön tekeminä. Emme ole lähteneet siihen, että johtoryhmän tekemiä säästöesityksiä henkilöstö yrittäisi toteuttaa. Vaan niin, että koko henkilöstö on mukana tekemässä esityksiä. Uskon vahvasti, että tällä tavoin osallistamalla saamme uskottavia esityksiä säästöistä. Sellaisia, joihin henkilöstö sitoutuu ja sparrausapuna toimii NHG-konsulttitoimisto, summaa Soiten toimitusjohtajaMinna Korkiakoski-Västi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hän myös uskoo siihen, että korona ja sen mukanaan tuoma digiloikka edesauttaa Soiten kaavaileman digitalisaation eteenpäin viemisessä.

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymän hallitus kävi kokouksessaan läpi myös sisäisen tarkastuksen toimintaohjeen, kuluvana vuonna erityistä huomiota tullaan kiinnittämään hankintoihin.

Pohjois-Pohjanmaan kunnat haluaisivat kotiuttaa pääomitustaan Soitesta. Tammikuussa Haapajärvi sekä Nivala olivat tehneet päätökset vaatia Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiiriin sijoitetun peruspääoman palauttamista.

– Peruspääomien palauttamiset tulevat toukokuussa Soiten valtuuston päätettäväksi. Summa on kaikkiaan 1,4 miljoonaa euroa, suurin summa on Kalajoelta 570 000 euroa, kertoo toimitusjohtaja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Soiten alueella koronarokotuspisteitä otetaan käyttöön Kälviän terveysasemalla, Kaustisella ja Vetelissä Tunkkarin Terveyskeskuksessa ja Pajalan perhekeskuksessa, Perhossa terveysasemalla, Kannuksessa seurakuntatalolla, Toholammilla seurakuntatalolla, Kruunupyyssä terveysasemalla ja Teerijärvellä terveysasemalla.

Massarokotuspistettä valmistellaan Kokkolassa entisen Halpa-Hallin tiloihin. Sinne rakentuu tilat kuudelle rokotuspisteelle.

– Soiten alueen joukkorokotuspaikkojen kohdentamisilla, pyrimme turvaamaan normaalin neuvola- ja vastaanottotoiminnan. Tavoitteenamme on myös se, ettei esimerkiksi Koivuhaan vastaanottotiloja tai muita vastaanottoja tarvitsisi sulkea, vaan niiden toiminta jatkuisi edelleen. Saattaa olla, että muutoksia tulee muun muassa siihen, että vastaanotolle pääsee pelkästään ajanvarauksella, pyrimme kuitenkin siihen ettei vastaanottoja suljeta. Itse vastaanotoilla emme tule rokottamaan koronarokotuksia ollenkaan, kertoo Korkiakoski-Västi.

Soitessa on palkattu lisää rokotusluvallisia hoitajia, jotta joukkorokotukset niiden alettua saadaan hoidettua mahdollisimman jouhevasti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Rokotuksiin ja rokottamaan olemme resurssoineet henkilöstöä ulkoa ja resurssikeskuksen turvin. Nyt kaikki riippuu siitä miten saamme rokotteita Soitelle. Viikolla viisi olisi tarkoitus aloittaa yli 80-vuotiaiden kotona-asuvien ikäihmisten joukkorokotukset.

Parhaillaan Soitessa rokotetaan ikäihmisten tehostetun palveluasumisen yksiköiden asukkaita ja henkilökuntaa sekä koronarokotteen toisella annoksella välitöntä koronatyötätekevää henkilökuntaa.

Väestön joukkorokotukset järjestetään niin nopeasti kuin rokotteiden saatavuus sen mahdollistaa.

– Toivon, että kun pääsemme vapaaseen kansalaisrokotukseen tulisi työterveyshuolto mukaan rokotustyöhön, jotta mahdollisimman nopeasti saataisiin mahdollisimman useat rokotettua, sanoo Minna Korkiakoski-Västi.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä