Paikallisuutiset

Soiten alueella todettiin Intian variantti viidestä aiemmin otetusta näytteestä: Uusia tartuntoja perjantaina 10, leviämisvaihe on lähellä

Perjantaina todettiin 10 uutta koronavirustartuntaa. Lisäksi todettiin virusmuunnos viidessä aiemmin otetussa näytteessä.
Perjantaina todettiin 10 uutta koronavirustartuntaa. Lisäksi todettiin virusmuunnos viidessä aiemmin otetussa näytteessä. Kuva: Clas-Olav Slotte

Soiten alueella todettiin perjantaina 10 uutta koronavirustartuntaa. Lisäksi viidestä näytteen tulos on varmistunut Intian variantiksi.

Soitesta lähetettiin maanantaina kuusi positiivista koronavirusnäytettä analysoitavaksi virusmuunnosten kartoittamiseksi. Tänään perjantaina 14.5. saapuneet tulokset kertovat, että myös loput viisi näytettä ovat Intian varianttia.

Alueellinen viranomaistyöryhmä kokoontui perjantaina arvioimaan tilannekuvaa. Soiten alue pysyy koronavirusepidemiavaiheen kiihtymistasolla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tämän viikon aikana positiivisia tartuntoja on todettu 46. Positiivisten näytteiden osuus on 2,2 % (testejä 2 048 kpl).

14 vuorokauden ilmaantuvuusluku on 85 / 100 000 asukasta. Sairaalahoidossa ei covid-19-taudin takia ole potilaita tällä hetkellä. Karanteenissa on noin 400 henkilöä.

– Soiten alue jatkaa koronaviruksen kiihtymistasolla, mutta olemme lähellä leviämisvaihetta, tiedotteessa todetaan.

Ilmaantuvuuden osalta leviämisvaiheen kriteerit täyttyvät, mutta muiden kriteerien osalta eivät.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Noin 50 prosenttia koronavirustapauksista pystytään edelleen selvittämään. Jäljitystyö ja karanteeniin asettaminen tehdään edelleen vuorokauden sisällä tartunnan varmistumisesta.

Sairaalahoidon tarve ei ole kasvanut, vaikkakin sen kysyntä on lisääntynyt. – Huomioitavaa on, että sairaalahoidon tarve tulee yleensä viiveellä, noin toisella sairastamisviikolla, tiedotteessa todetaan.

Alueelliset kokoontumissuositukset säilyvät ennallaan.

Aluehallintoviraston (AVI) päätöksestä Soiten alueella yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamääräärajoitus on sisätiloissa 10 henkilöä ja ulkotiloissa 20 henkilöä. Yksityistilaisuuksissa suositellaan noudatettavan Keski-Pohjanmaan alueellisen COVID-19-viranomaistyöryhmän kokoontumissuositusta, joka on niin ikään enintään 10 henkilöä sisätiloissa ja 20 henkilöä ulkotiloissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaikki alueelliset koronavirustilanteen määräykset ja suositukset listataan Soiten koronasivustolla:

Seuraava alueellisen COVID-19-viranomaisryhmän kokous pidetään tiistaina 18.5.2021.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä