Kokkola-lehti

Soiten alueella kaksi uutta koronatartuntaa alkuviikon aikana – Koivuhaan terveysaseman vastaanotto Kokkolassa suljetaan viikoksi ja henkilökunta siirretään koronatyöhön

Soiten drive in -koronatestauspaikka Kokkolassa.
Soiten drive in -koronatestauspaikka Kokkolassa. Kuva: Markku Jokela

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten alueella on todettu maanantain jälkeen alkuviikon aikana kaksi uutta koronavirustartuntaa, vahvistaa infektioylilääkäriMarko Rahkonen. Tartunnat liittyvät aiempiin tartuntaketjuihin ja tartunnan saaneet sairastavat kotona.

Tartunnat todettiin Soiten verkkosivuilla olevantilannekuvaraportin mukaan keskiviikkona 14. lokakuuta.

Uusimpiin tartuntoihin ei liity Rahkosen mukaan laajempia altistumisia, vaan kyseiset henkilöt ovat olleet jo valmiiksi karanteeninomaisissa oloissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa ei ole hoidossa yhtään koronapotilasta.

Yhteensä Soiten alueella on pandemian alusta lähtien nyt todettu 77 koronavirustartuntaa.

Soite kertoo vahvistavansa infektiovastaanottojen toimintaa henkilöstön siirroilla. Kokkolan Koivuhaan vastaanotto suljetaan viikoksi 43 eli 19.–23.10. ja terveydenhuollon henkilökunta siirretään koronatyöhön.

Jo sovitut ajat siirretään Kokkolan pääterveysasemalle. Asiakkaille ilmoitetaan muutoksesta henkilökohtaisesti. Myös Koivuhaan terveysaseman puhelut ohjataan sulun ajan Kokkolan pääterveysasemalle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mahdollisesta sulun jatkosta päätetään myöhemmin, Soitesta kerrotaan.

Vaasan sairaanhoitopiirissä on todettu vuorokauden aikana 16 uutta koronavirustartuntaa. Tartuntamäärä siellä on yhteensä 706. Ilmaantuvuusluku viimeisimmän kahden viikon ajalta 100 000 asukasta kohden on 333. Vaasan sairaanhoitopiirin alue on ilmoittanut olevansa koronaviruksen leviämisvaiheessa.

Soiten antoi keskiviikkona 14. lokakuuta suosituksen, että tarpeetonta matkustamista Vaasan sairaanhoitopiirin alueelle on toistaiseksi syytä välttää.

Vaasan sairaanhoitopiiriin kuuluvat Kaskinen, Korsnäs, Kristiinankaupunki, Laihia, Luoto, Maalahti, Mustasaari, Närpiö, Pedersören kunta, Pietarsaari, Uusikaarlepyy, Vaasa ja Vöyri.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

//uutista täydennetty 15.10. klo 15.35 Koivuhaan vastaanoton sulkemistiedolla//

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä