Paikallisuutiset

Soite sai käyttöönsä koronatestauslaitteen ja ensimmäisiä testauksia on jo tehty: Soiten alueella yksi uusi tartunta, Pohjois-Pohjanmaalla ei uusia sairaalahoitoa vaativia tapauksia

Korona-viruksen testausvälineet. Soite sai käyttöönsä oman koronatestauslaitteen. Aiemmin näytteet lähetettiin Oulun yliopistolliseen sairaalaan tutkittaviksi.
Korona-viruksen testausvälineet. Soite sai käyttöönsä oman koronatestauslaitteen. Aiemmin näytteet lähetettiin Oulun yliopistolliseen sairaalaan tutkittaviksi. Kuva: Jukka Lehojärvi

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite on saanut käyttöönsä oman koronavirustestauslaitteen.

Ensimmäisiä testauksia laitteella on jo tehty tänä viikonloppuna. Kokkolassa NordLabin laboratoriossa voidaan analysoida laitteella muutamia kymmeniä näytteitä vuorokaudessa.

Oleellisinta on tutkimustulosten saannin nopeutuminen, kun kiireellisiä näytteitä ei tarvitse kuljettaa analysoitavaksi Oulun laboratorioon.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tutkimusten vasteaika on parhaimmillaan pari kolme tuntia. Nopeutuminen on jopa kapasiteettia ja volyymia oleellisempi hyöty meille, sanoo toimitusjohtajaMinna Korkiakoski-Västi.

Tietoa hyödynnetään potilailla, jotka tulevat sairaalaan esimerkiksi päivystykseen ja tarvitaan nopeasti tieto siitä, tuleeko heitä hoitaa eristettynä ja erityissuojattuna. Nopea diagnostiikka nopeuttaa ns. lajitteluosaston toimintaa.

Lauantaina Soiten toiminta-alueella diagnosoitiin yksi uusi koronavirustartunta. Yhtään koronapotilasta ei ole osastohoidossa.

Soiten alueella on nyt diagnosoitu 16 koronavirustartuntaa. Kaikki Soiten alueen tartuntaketjut on pystytty jäljittämään ja altistuneet kontaktoimaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on hoidossa koronan vuoksi viisi potilasta, joista kaksi on vuodeosastolla ja kolme tehohoidossa. Uusia sairaalahoitoa tarvitsevia potilaita ei ole tullut 9.4.2020 jälkeen.

Juttua on muokattu kello 12.20 lisäämällä toimitusjohtaja Minna Korkiakoski-Västin kommentit. Lisätty kello 12.40 Pohjois-Pohjanmaan tilanne

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä