Paikallisuutiset

Simon Haglund nappasi Suomen mestaruuden hallissa – tuleeko täysosuma nyt myös ulkoradoilla ?

IK Falkenin Simon Haglund on jokerikortti 800 metrin kilpailussa.
IK Falkenin Simon Haglund on jokerikortti 800 metrin kilpailussa. Kuva: Tapio Lehtinen

Vili Ruuska

Vähiin käy yleisurheilukauden kansallisen päätapahtuman odotus. Harjun stadionin portit aukeavat torstaina Jyväskylässä Kalevan kisojen avauspäivänä.

Keskipohjalaisedustajien kokonaismäärä painuu liki neljäänkymmeneen, eli maakunnan ykkösrivin urheilijat ovat varsin sankoin joukoin liikkeellä Keski-Suomessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Merkittäviä venymisiä pitää tapahtua, jotta mitaleita irtoaisi kahmalokaupalla.

Silti kourallinen potentiaalisia mitalisteja astuu kehään viikonloppuna.

Tämän vuoden suurimmat menestyjäkandidaatit ahmivat metrejä kelloa ja kilpakumppaneita vastaan.

Tässä heistä muutama:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sandra Eriksson, IK Falken:

Ei voi sivuuttaa listalta, vaikka tuoreet näytöt puuttuvatkin päämatkalta. Dominoinut 3 000 metrin estejuoksua kotimaan radoilla, mistä osoituksena kymmenen peräkkäistä SM-kultaa vuosina 2007–2016. Viime vuonna mestaruusputken katkaisi Vasa IS:n Camilla Richardsson, ja parivaljakko kohtaa lauantai-illan loppukilpailussa. Epäilemättä herkullinen taisto luvassa.

Katri Mustola, Kalajoen Junkkarit:

Pitää hallussaan ratakierroksen kotimaista kärkiaikaa lähes puolen sekunnin erolla Äänekosken Urheilijoiden Aino Pulkkiseen. Kymmenykset ovat karisseet tasaiseen tahtiin kesän mittaan, ja kauden paras 54,44 syntyi Kuopiossa perjantaina. Kolminkertainen Suomen mestari on ilmoittautunut 400 metrin lisäksi 200 ja 800 metrille

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Anniina Kortetmaa, Kannuksen Ura:

Mustolan tavoin keikkuu päämatkansa tilastossa piikkipaikalla. Ennätys koheni kahdella sadasosalla lukemiin 11,60 Kuortaneella kesäkuussa. Kalevan kisoista mestaruutta ei ole vielä siunaantunut Kortetmaalle, joka osallistuu myös 200 metrille. Onko tilanne toinen viikonlopun jälkeen?

Christoffer Envall, IK Falken:

Majailee 400 metrin tilastokolmosena ajalla 48,35, mutta uran kolmas henkilökohtainen SM-mitali ulkoradoilta on takuulla työn ja tuskan takana. Podiumpaikoista nimittäin taistelee vajaan kymmenen urheilijan suuruinen joukko, ja marginaalit ovat äärimmäisen pienet. Envall on sijoittunut tasaisesti pistesijoille edellisvuosina Kalevan kisoissa, joten menestystoiveet eivät ole haihattelua.

Simon Haglund, IK Falken:

Jokerikortti 800 metrin kilpailussa. Vain kaksi juoksijaa on päässyt alle 1.50:n tällä kaudella, eli Haglundin ykkösnoteeraus 1.51,42 kestää vertailun kansallisella tasolla. Nappasi Suomen mestaruuden hallissa – tuleeko täysosuma nyt myös ulkoradoilla?

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä