Paikallisuutiset

Sijaisvanhempien valmennus alkamassa Pohjanmaalla

Pohjanmaan hyvinvointialueen perhehoito järjestää säännöllisesti koulutuksia sijaisvanhemmiksi harkitseville. Lokakuussa on alkamassa suomenkielinen valmennus.

Perhehoito on ensisijainen vaihtoehto silloin, kun lapsi joudutaan sijoittamaan kodin ulkopuolelle. Tällöinkin on ensin kartoitettava lapsen oma lähiverkosta ja mikäli mahdollista, sijoittamaan lapsi tälle läheisten ihmisten luo.

Tämä ei kuitenkaan aina ole mahdollista, ja siksi Pohjanmaan hyvinvointialue etsii uusia sijaisvanhemmuudesta kiinnostuneita kurssille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lapsella on oikeus kiinnittyä sijaisperheeseen ja saada hoivaa ja huolenpitoa. Kuva: Antti Kärkkäinen

Lastensuojelun perhehoidon kautta etsitään lapselle sopiva sijaisperhe. Sijaisvanhempi hoitaa perheeseen sijoitettua lasta kotonaan, osana perheen arkea. Lapsella on oikeus kiinnittyä perheeseen, saada hoivaa ja huolenpitoa.

Tehtävä on myös perhehoitajalle paljon antava ja yhteiskunnallisestikin katsoen merkittävää työtä ja satsaus tulevaisuuteen, Pohjanmaan hyvinvointialue tiedottaa.

Hyvinvointialueella kaikista kodin ulkopuolelle sijoitetuista lapsista 61% on sijoitettuna perheisiin.

Pohjanmaalla on tehty usean vuoden työtä perhehoidon kehittämiseen ja sijaisvanhempien tukemiseen. Tällä hetkellä sijaisvanhempien tukena työskentelee oma tiimi, jossa on niin ohjaajia, sosiaalityöntekijöitä kuin kehityspsykologian asiantuntija.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä