Paikallisuutiset

Seppälän kortteli harjassa -"Suunnitelmien mukaan etenee”

Pietarsaaren keskustaan rakentuvassa liike- ja asuinkiinteistössä on vietetty harjannostajaisia.

Heikki Seppälä ja FinCap Pohjanmaa Pietarsaaren vastaava työnjohtaja Janne Moilanen korkeuksissa uudella kattoterassilla, joka tulee asukkaiden yhteiseen käyttöön. Kuva: Pirkko Högkulla

Juhlapöydät olivat perjantaina katettuina Pietarsaaren keskustaan Seppälän kortteliin nousevassa liike- ja asuinkiinteistössä. Harjannostajaisia vietettiin kaupungin edustajien ja muiden kutsuvieraiden seurassa tulevassa liiketilassa Kävelykadun puolella. Tilaisuudessa esiintyi stand up -koomikko Jacke Björklund.

Seppälän kortteli on harjakorkeudessa. Kuva: Pirkko Högkulla
Porvaristalovanhus Raatihuoneenkadun varrella jää kahden modernin kiinteistön väliin. ”Se ansaitsee sydämen, jonkun hyvän tyypin täyttämään sen elämällä". Kuva: Pirkko Högkulla

Mittava työmaa Kävelykadun, Otto Malminkadun ja Raatihuoneen kadun rajaamassa korttelin puolikkaassa on edennyt FinCap Pohjanmaa Oy:n Pietarsaaren vastaavan työnjohtajan Janne Moilasen mukaan aikataulussaan suunnitelmien mukaan. Elokuun lopussa 2024 korttelissa seisoo valmiina kuusikerroksinen liike- ja asuinkerrostalo.

Vastaava työnjohtaja Janne Moilanen Pohjanmaan FinCapista asuinrakennuksen käytävällä. Kuva: Pirkko Högkulla
Kattoterassilla on käännetty kattorakenne. Kuva: Pirkko Högkulla

– Talvi työskennellään sisätiloissa. Yhdessä kerroksessa on meneillään esimerkiksi levyttäminen, toisessa maalataan. Keväällä siirrytään takaisin ulkohommiin, jatketaan mmm. ulkopinnan tekoa ja laitetaan ympäristö tiptop kuntoon rakennustöiden jäljiltä, kuvailee Moilanen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Näkymä terassiosakehuoneistoon. Kuva: Pirkko Högkulla

Hanke on kiinnostanut pietarsaarelaisia suuresti ja saatu palaute on voittopuolisesti positiivista.

– Purkuvaiheessa oltiin Pietarsaaren valokuvatuin kohde.

Työn alla on kaikkiaan 5 000 neliötä. Kohteessa on 20-40 työntekijää, enimmillään työntekijöitä on ollut 40.

Korttelin omistava vaasalainen liikemies Heikki Seppälä kiittelee Ebba Kiinteistön mukaan lähtöä hankkeeseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Jos Ebba ei olisi varannut asuntoja olisi rakentaminen jouduttu toteuttamaan osissa.

Seppälän korttelin harjannostajaisjuhlaa vietettiin Kävelykadun puolelle tulevassa liiketilassa. Puhumassa kaupunginjohtaja Anne Ekstrand. Tilaisuudessa esiintyi stand up -koomikko Jacke Björklund. Kuva: Pirkko Högkulla

Uusia asuntoja valmistuu kaikkiaan 55 kappaletta. Otto Malminkadun varrelle tulee yhteensä 28 Ebba Kiinteistön vuokra-asuntoa kahteen ja puoleen kerrokseen. Uudella taloyhtiö Pietarsaaren Helmellä on 19 vuokra-asuntoa.

Talon kahteen ylimpään kerrokseen tulee 8 terassiosakehuoneistoa, jotka ovat kooltaan 30-150 neliötä.

– Myynnissä olevien terassiasuntojen osalta voin nyt sanoa, että kauppoja syntyy. On jopa päällekkäisiä varauksia, Seppälä mainitsee.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Näkymä tulevaan pankkisaliin; Osuuspankin tilat sijoittuvat kahteen kerrokseen. Kuva: Pirkko Högkulla

Yhteisöllisyyden osalta tässä ollaan hänen mukaansa asumisrakentamisen aallonharjalla.

– Vain osassa huoneistoja on oma parveke, mutta taloyhtiön asukkaat saavat yhteistä tilaa sisäpihan kattoterassille, johon tulee penkkejä ja istutuksia.

Janne Moilanen selventää, että kattoterassi kiinteistön matalaan osaan on toteutettu käännetyllä kattorakenteella, jossa esimerkiksi vedeneristys onkin lämmönerityskerroksen alapuolella.

– Kattoa on testattu vesipainepainekokeella.

– Näkyvä pinta on puolestaan värjättyä leimabetonia kosteuden hallinnan ja näyttävyyden vuoksi.

Kiinteistön alakertaan ja toiseen kerrokseen sijoittuu Osuuspankki pitkäaikaisella vuokrasopimuksella sekä kolme tai neljä liikeyritystä.

Kerrostalon alta löytyy osa asukkaiden autopaikoista, loput on varattu viereisestä Toriparkista, johon on kulkuyhteys kellarin kautta.

Vaasalaisen liikemies Heikki Seppälän omistuksessa on myös ns. Nordean talo Kävelykadulla. Kuva: Pirkko Högkulla

Puutalovanhuksen kohtalo kahden modernin liikekiinteistön välissä pohdituttaa korttelin omistajaa. Kyse on suojellusta, Raatihuoneenkadun varrella vuodesta 1837 kaupunkimaisemaa katselleesta porvaristalosta.

– Tyhjilleenhän talo ei saisi jäädä. Se ansaitsee sydämen, jonkun hyvän tyypin täyttämään sen elämällä, Heikki Seppälä toivoo.

Talovanhus kunnostetaan ulkoa ja sen ryhtiä suoristetaan ensi keväänä. Sisätilat jäävät nykyiseen asuunsa uutta omistajaa odottamaan.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä