Paikallisuutiset

Saukkotrail kutsuu jälleen kesäkuun lopulla Pedersöreen

Dickenas, Saukonreitti, Pedersöre. Kuva: Tina Hinkka

Vuoden 2024 Saukkotrail järjestetään 29. kesäkuuta. Keskipisteenä toimii Pedersören hiihtokeskus Lappforsissa.

Ilmoittautuminen on auki 19. kesäkuuta saakka. Jälki-ilmoittautuminen on myös mahdollista 29.6. hyvissä ajoin.

Osallistujat hakevat numeronsa hiihtotuvalta, josta heidät kuljetetaan linja-autoilla Vilobackan ja Sääksjärven lähtöpaikoille. Saukonreitin lähtöpiste sijaitsee normaalisti Lappforsissa, mutta Saukkotrail juostaan ja vaelletaan vastakkaiseen suuntaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Saukkotrailiin voi osallistua seuraavissa luokissa: miehet, naiset , miehet 40, naiset 40. Koko reitti 52 km, puolimatka 23 km , vartti 12 km Hjulforsista Lappforsiin ja ilman ajanottoa – vaellus ja juoksu.

Eri luokkien lähdöt tapahtuvat eri aikaan aamulla ja aamupäivällä.

Saukonreitti on yli 50 kilometriä pitkä vaellusreitti, joka vie vaeltajat Pedersören kunnan itäisempien osien autiompiin metsiin. Kunta toimii reitin ylläpitäjänä. Kunnan kotisivulla kuvataan reittiä näin:

”Vähän päälle 50 km pitkä vaellusreitti Saukonreitti sitoo luonnollisella tavalla yhteen useita Pedersören luonnonkauneimpia alueita. Reitti kulkee kunnan kaikista harvimmin asuttujen alueiden läpi ja reitin vaeltaja saa nähdä koskematonta luontoa, virkistysmetsiä ja puhdasta erämaata. Vaelluspolku myötäilee usean kilometrin matkalla Ähtävänjoen ja Purmonjoen pohjoisosan rantoja.”

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä