Paikallisuutiset

Saksalaisnuoret saapuivat Pietarsaareen

Kaupunginjohtaja Anne Ekstrand avaa vaihtoviikon esittelemällä kaupunkia saksalaisille. Myöhemmin nuoret suuntaavat esimerkiksi Powerparkiin ja Fäbodaan. Kuva: Viivi Helin

Viisi Etelänummen koulun tänä keväänä jättänyttä yhdeksäsluokkalaista palasi maanantaina viikon mittaiselta Saksan-matkaltaan.

Etelänummelaiset vierailivat Bündessa, joka on Pietarsaaren ystävyyskaupunki. Mukanaan he toivat vastaavasti viisi saksalaisnuorta, jotka tulevat viettämään seuraavan viikon isäntäperheissä Pietarsaaressa.

Nuoret Unna Rannisto ja Lea Sophie Kittel ovat innoissaan vaihto-ohjelmasta, vaikka ovatkin matkan jäljiltä vielä hieman väsyneitä. Rannisto kertoo, että Saksassa ihmiset olivat todella mukavia ja ulospäinsuuntautuneita.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tulivat juttelemaan ja kysymään mistä olet, Rannisto muistelee.

Kaksi vuotta saksaa opiskellut Rannisto pääsi hyödyntämään kielitaitojaan esimerkiksi ruoan tilaamisessa, vaikka omien sanojensa mukaan saksa ei suoranaisesti ole tytön vahvuus. Lukion syksyllä aloittava Rannisto ei vielä tiedä, aikooko jatkaa saksan opiskelua jatkossakin.

– Katsotaan, hän hymyilee.

Saksalainen Lea Sophie Kittel on Suomessa ensimmäistä kertaa. Matka Bündesta Pietarsaareen oli Kittelille erityisen jännittävä, sillä hän matkusti ensimmäistä kertaa lentokoneella. Lennosta selvittiin, vaikka propellien hurina ja hurjat sääolosuhteet aiheuttivatkin epäilyksiä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kittel kertoo, ettei hänellä oikeastaan ole ennakkoluuloja tai -oletuksia Suomesta tai suomalaisista. Ensivaikutelma maasta on onneksi positiivinen.

– Mielestäni täällä on todella kaunista, hän kertoo ja lisää, että erityisesti talot ovat aika söpöjä.

Heti kun koulun rehtori ilmoitti mahdollisuudesta lähteä reissuun, Kittel suorastaan aneli äidiltään lupaa osallistua. Äiti oli aluksi suhtautunut epäilevästi, mutta lopulta lähtölupa irtosi.

– Halusin tutustua uuteen maahan. Lisäksi ajattelin, että tämä olisi hyvä tilaisuus tutustua uusiin ihmisiin, Kittel kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tytöt kertovat koko porukan hitsautuneen hyvin yhteen, joten Kittelin tavoite lienee täytetty. Suunitelmissa on ainakin vierailu Powerparkissa ja Fäbodassa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä