Paikallisuutiset

Sähköverkon kehittämissuunnitelma esillä – kommentointi päällä

Vuodesta 2014 lähtien on jokainen Suomen sähkönjakeluyhtiöistä laatinut oman verkkonsa kehittämissuunnitelman Energiaviraston hyväksyttäväksi. Tänä vuonna sähkönjakeluyhtiöiden kehittämissuunnitelmat ovat toista kertaa julkisesti esillä ja sähkönjakeluyhtiön asiakkaiden kommentoitavissa – niin myös Herrfors Nät-Verkolla.

Kehittämissuunnitelmasta selviää, miten Herrfors Nät-Verkko aikoo parantaa sähköverkkoaan seuraavan kymmenen vuoden aikana vastatakseen tuleviin tarpeisiin, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Uutta kehittämissuunnitelmassa on ensimmäistä kertaa esitettävät vapaan kapasiteetin kartat verkkoon liitettävälle kulutukselle ja tuotannolle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kehittämissuunnitelma löytyy osoitteesta https://herrfors.kehittamissuunnitelma.fi/ tai Herrfors Nät-Verkko kotisivun uutiset osion alla http://herrforsverkko.fi

Kehittämissuunnitelmaa voivat kommentoida kaikki Herrfors Nät-Verkon jakeluverkon käyttäjät sekä sidosryhmät aikavälillä 1.5.–31.5.2024. Kommentit otetaan vastaan ainoastaan Herrfors Nät-Verkon kotisivuilla olevan linkin kautta.

Kehittämissuunnitelmassa esitetään Herrfors Nät-Verkon suunnitteluperiaatteet, verkon kehitystarpeet ja suunnitellut investoinnit seuraavalle kymmenvuotiskaudelle. Suunnitelman tavoitteena on varmistaa, että sähkönsiirtoverkko täyttää muuttuvan toimintaympäristön asettamat vaatimukset sähkönsiirrolle myös tulevaisuudessa.

Verkon kehittämissuunnitelma on laadittu huomioiden toimintaympäristön erilaiset megatrendit asumiseen ja sähköistymiseen liittyen, tuotantotapaennusteet, yleistyvät sään ääri-ilmiöt, muuttuneen kulutuksen ja tuotannon vaikutukset sähköverkkoon sekä säävarman sähköverkon rakentamistavat.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä