Paikallisuutiset

"Sähköratavaurion korjaus kestää huomiseen iltapäivään. Kyseessä on vaativa korjaus", kertoo Finntrafficin liikennepäällikkö Timo Hämäläinen Seinäjoen ratahäiriöstä – Junia korvataan linja-autoilla Seinäjoelta Kokkolaan ja Kokkolasta Seinäjoelle

Junaliikenteen katkokset jatkuvat pitkin kesää. Arkistokuva.
Junaliikenteen katkokset jatkuvat pitkin kesää. Arkistokuva. Kuva: Heimo Riihimäki

Seinäjoella olevan sähköratavaurion takia junia korvataan lauantai-iltana ja sunnuntaina linja-autoilla Vaasan ja Kokkolan suuntaan. Bussi törmäsi iltapäivällä neljän aikaan pylvääseen Seinäjoen rautatieasemalla. Kaatuneen pylvään takia ajolangat roikkuvat raiteiden päällä ja raideliikenne oli pysähdyksissä.

– Meillä ei ole tietoa häiriön kestosta. Varaudumme siihen, että vika voi kestää pidempään, kertoi VR:n viestintäasiantuntijaJulia Stolp lauantai-iltana kello 19:n aikaan. Tuohon mennessä oli viisi junavuoroa korvattu Kokkola-Seinäjoki ja Seinäjoki-Vaasa väleillä.

Illalla sähköratavauriota oli saatu rajattua niin, että Seinäjoen läpi voitiin liikennöidä tavararatapihan kautta, mutta pysähdyksiä ei voitu toteuttaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Sähköratavaurion korjaus kestää huomiseen (sunnuntai) iltapäivään. Kyseessä on vaativa korjaus, kertoi Finntrafficin liikennepäällikköTimo Hämäläinen puhelimitse kello 21.40.

Hämäläisen mukaan vastaavan suuruusluokan vikoja ei tapahdu usein. Nyt vika koskettaa useampaa raidetta, kun ajolangat roikkuivat useampien raiteiden päällä.

Yöjunat pääsevät liikennöimään, mutta ratavian vuoksi ne eivät voi pysähtyä Seinäjoella. Kaikki yöjunat pysähtyvät Parkanossa ja Lapualla, ja Seinäjoen matkustajille järjestetään näihin bussikuljetukset molempiin suuntiin.

VR kertooverkkosivuillaan korvaavista linja-autokuljetuksista Seinäjoen ja Vaasan sekä Seinäjoen ja Oulun välillä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

/// Juttua päivitetty klo 19.15 VR:n viestintäasiantuntijan antamilla tiedoilla. /// Klo 20.55 päivitetty yöjunien kulkua /// Klo 21.40 päivitetty Finntrafficin rataliikennepäällikön arviolla häiriön kestosta //

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä