Paikallisuutiset

RKP:n puheenjohtaja Henriksson patistelee Pohjanmaalle lääkärihelikopteria meripelastuksen yhteyteen – "Pohjimmiltaan on kyse potilasturvallisuudesta ja ihmiselämästä", toteaa kansanedustaja

–Selvityksessä on puutteita. Siinä on keskitytty mantereella tapahtuvaan pelastustoimintaan, eikä otettu huomioon sitä tosiasiaa, että meren läheisyys vaikuttaa onnettomuusriskiin Pohjanmaalla, toteaa Anna-Maja Henriksson.
–Selvityksessä on puutteita. Siinä on keskitytty mantereella tapahtuvaan pelastustoimintaan, eikä otettu huomioon sitä tosiasiaa, että meren läheisyys vaikuttaa onnettomuusriskiin Pohjanmaalla, toteaa Anna-Maja Henriksson. Kuva: Markku Jokela

Minna Mustonen

Anna-Maja Henriksson toivoo lääkärihelikopteria meripelastusjärjestelmän yhteyteen. Kansanedustaja tapasi peruspalveluministeri Annika Saarikon keskustellakseen Pohjanmaan lääkärihelikopterista.

Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmä ehdotti elokuussa, että helikopterin tukikohta sijoitettaisiin Seinäjoelle. Henriksson ei työryhmän selvitykseen ollut täysin tyytyväinen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– On hyvä, että vanhaan Vaasan lääniin ehdotetaan lääkärihelikopteria, mutta itse selvityksessä on kuitenkin puutteita. Siinä on keskitytty mantereella tapahtuvaan pelastustoimintaan, eikä otettu huomioon sitä tosiasiaa, että meren läheisyys vaikuttaa onnettomuusriskiin Pohjanmaalla. Rannikolla on sekä erityisiä tarpeita että merkittävää teollisuutta. Muun muassa siksi olisi luonnollista sijoittaa lääkärihelikopteri Vaasaan, aprikoi Henriksson.

Hän toivoo, että työryhmän raporttia täydennettäisiin tältä osin ja että esitettäisiin vaihtoehtoja, joilla saataisiin toimiva meripelastusjärjestelmä.

– Yhtenä mahdollisuutena voisi toimia yhdistelmähelikopteri, jota voitaisiin käyttää sekä ensihoidossa että meripelastuksessa. Pohjimmiltaan on kyse potilasturvallisuudesta ja ihmiselämästä. Ensihoidon saatavuus pitää turvata kaikille, riippumatta asuinpaikasta, sanoo RKP:n puheenjohtaja.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä