Paikallisuutiset

Remontti toi valoa Merilään - monelle riparilaiselle tutussa C-moduulissa viipyilee vielä uudenkarhea tuoksu. Katso videolta miten hajuhaitasta kärsinyt asuinmoduuli raikastui mittavassa kunnostuksessa

Pietarsaari

Leirikeskus Merilän C-moduulin remontti saatiin valmiiksi hyvissä ajoin ennen loppuvuotta. Enää puuttuvat sängyt - ja mikrouuni. Mittavassa kunnostuksessa on uusittu käytännössä kaikki; lattiat on avattu ja rakennettu uudelleen, vessat ja suihkut modernisoitu, ilmastointia fiksattu, valaistusta päivitetty, väliovet vaihdettu ja pinnat käsitelty vaaleilla sävyillä.

Yleisilme on raikas ja valoisa, harmaaksi käsitelty puulattia luo pehmeää ja kotoista tunnelmaa. Vanha haju on poissa. Tilalla on uudenkarhea tuoksu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Katso videolta miltä remontoidussa C-moduulissa näyttää:

.lemonwhale-embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width:100%; width:100% } .lemonwhale-embed-container iframe { position: absolute; top: 0; left:0; width: 100%; height: 100%; }

Merilän tarjoamat majoitustilat löytyvät samasta, lähes 40 vuotta käytössä olleesta rakennuksesta. Saman katon alla on A-, B- ja C-moduulit.

C-moduulin remontti toteutettiin tiloissa ilmenneiden hajuhaittojen vuoksi.Örjan Krokvik, vs kiinteistöpäällikkö Pietarsaarenseudun seurakuntayhtymästä, ei osaa sanoa, kunnostetaanko jossain vaiheessa myös A- ja B-moduulit.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– En tiedä onko kahden muun moduulin remontille tarvetta. Seurakuntayhtymässä on parhaillaan työn alla kiinteistöstrategia, jonka on määrä valmistua kevään aikana. Yksi keskeisistä kysymyksistä kuuluu: mikä on kiinteistöjen tarve tulevaisuudessa, Krokvik huomauttaa.

C-moduulin hajuhaittojen pääteltiin syntyvän lattiarakenteissa. Epämiellyttävän hajun lähteeksi paljastuikin lattiarakenne eli maton, liiman ja lastulevyn yhdistelmä. Tarkemmin sanoen kyse on fenolista, jota on käytetty yli 30-vuotiaiden rakennusten lattiapinnoitteen kiinnitykseen.

Tehdyissä tutkimuksissa avattiin yläpohja, ulko- ja väliseinät sekä alapohja. Otetuista yhdeksästä ilmanäytteestä kahdesta löytyi raja-arvot ylittäviä mikrobimääriä. Homekasvustoa havaittiin yhdestä kohtaa lattiarakenteista.

Lattian eritys on uusittu perin pohjin sekä maton, liiman ja lastulevyn yhdistelmä on korvattu lankkulattialla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Lattiat on avattu, villat vaihdettu. Ryömintätiloista on poistettu käytännössä kaikki vanha - hiekka, vanhat muovit ja orgaaniset materiaalit. Tilalle on laitettu mursketta ja uudet salaojaputket. Ryömintätilassa pääsee ilma luonnollisestikin hyvin kiertämään.

– Murskeen päälle on lisäksi laitettu muovi kevyesti makaamaan. Sepelihän ei itsessään ime eikä sido vettä, vaan päästää sen valumaan edelleen. Muovi ei puolestaan päästä kosteutta nousemaan ylös, vaan se kondensoituu ja menee salaojaputkeen, Krokvik esittelee.

Vanhat kerrossängyt oli tarkoitus kunnostaa seurakuntalaisten talkoovoimin, mutta koronarajoitukset tulivat väliin.

– Vanhat kerrossängyt on säästetty. Katsotaan jos ne mm. hiotaan ja pintakäsitellään sitten kesällä - tai hankitaanko C-moduuliin kokonaan uudet sängyt. Siinä tapauksessa budjetti tulee ylittymään hieman, muutoin pysytään budjetissa.

– Sänkyvalot ja pistorasiat on joka tapauksessa asennettu vanhojen kerrossänkyjen mukaan, Krokvik huomauttaa.

Remontin kustannusarvio on 98 000 euroa. Suunnittelu on insinööritoimisto Kronqvist Oy:n käsialaa, pääurakoitsijana on toiminut Efcon.

Merilän leirikeskus valmistui vuonna 1983 ja paikka on pääasiassa Pietarsaaren suomalaisen seurakunnan käytössä. Tiloja on jo pitkään ollut mahdollista vuokrata muihinkin kuin seurakunnallisiin toimintoihin.

Yöpymistilaa on tarjolla kolmessa moduulissa, joissa kussakin on viisi huonetta. Tällä hetkellä A- ja B- moduulista löytyy kummastakin 20 petipaikkaa kerrossängyistä.

Yhteisessä tilassa on mm. jääkaappi, tiskipöytä ja mikrouuni. Keittomahdollisuutta ei ole, sillä keittiöpalvelut ovat saatavilla päärakennuksessa.

Keskuksessa on myös luentosali, sauna, takkahuone sekä kappeli.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä