Paikallisuutiset

Raatihuoneenkadun avaaminen molempiin suuntiin kiinnostaa: ”Niin pieni toimenpide, ettei siihen raskasta kaavamuutosta tarvita”

Kokoontumisrajoitus muuttaa arkea Pietarsaaressa maanantaista lähtien.
Kokoontumisrajoitus muuttaa arkea Pietarsaaressa maanantaista lähtien. Kuva: Pentti Höri

Paine Raatihuoneenkadun palauttamisesta kaksisuuntaiseksi torin kohdalla kasvaa.

Pietarsaaren teknisessä lautakunnassa käytiin keskiviikkona pitkä keskustelu aiheesta.

Sen aikana lautakunnan jäsenJarmo Ittonen (vas) ehdotti, että katuosuuden kaksisuuntaistaminen toteutettaisiin pikaisesti ja siihen varattaisiin rahaa ensi vuoden talousarviossa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kun radan alittava tunneli avataan piakkoin, itä- ja länsisuuntaan liikkuville ihmisille tulee entistä tärkeämmäksi päästä ajamaan molempiin suuntiin läpi kaupungin, Ittonen perustelee.

Vaikka lautakunnan jäsenistä selvä enemmistö oli hänen mukaansa samalla kannalla, varoja ei kuitenkaan kirjattu vielä tekniseen budjettiin. Asia päätettiin siirtää työryhmään, joka laatii Pietarsaaren kaupunkirakentamisen suunnitelmaa, jota aiemmin liikenne- ja ympäristösuunnitelmaksi kutsuttiin.

Jarmo Ittonen ei erityisemmin innostu siitä, että hänen mielestään yksinkertaista asiaa haudotaan kovin pitkään.

– Jos tätä viedään eteen päin raskaamman kautta asemakaavan muutosprosessina, se kestää vuosikausia. Loppujen lopuksi tästä selviäisi pienellä toimenpiteellä. Pitäisi katsoa, onko mahdollista tehdä jokin pieni, lievä kaavamuutos, joka ei vaadi valtavaa prosessia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nykypäättäjät ovat aika pitkälle samassa kokoonpanossa olleet päättämässä keskustan ja torialueen liikennejärjestelyistä vain muutama vuosi sitten.

Jarmo Ittonen myöntää tämän, mutta sanoo samalla, että tilanne on tuon jälkeen muuttunut.

– Kun tätä ratkaisua tehtiin, meille ei ollut vielä kylliksi selvää, että radan alitus tulee, ja mikä merkitys sillä tulee olemaan. Hyväksyimme tällaisen ratkaisun, jonka nyt käyttökokemuksella näen virheeksi. Se pitäisi korjata pikimmiten, ja siihen pitää olla halua ja mahdollisuus.

Itse katurakenteiden muuttaminen ei hänen arvionsa mukaan vaadi valtavia satsauksia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tilaa alueella on.

– Pikkuista uudisrakentamista se tarvitsee. Hyväksyn sen, että torin kohdalla nopeutta pitää laskea jalankulkijoiden turvallisuuden vuoksi.

Ittonen on lähes varma, että jakaa saman toiveen, kuin 90 prosenttia kaupungin länsipuolen asukkaista.

– Vestanpoosta ja Vestersundinkylästä tulevat joutuvat sukkulomaan sivukatuja myöten päästäkseen kaupungin läpi. Tuollainenhan tarkoittaa myös turhaa polttoaineen kulutusta.

Hän kyseenalaistaa myös Kauppiaankadun urheilukentän päähän kaavaillun sillan, johon on nykyisessä talousarvioesityksessä varattu 260 000 euroa vuodelle 2022.

– Se on ihan järjetön summa laitettavaksi tuollaiseen tarkoitukseen, Ittonen puuskahtaa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä