Paikallisuutiset

PS Pulssin pääkirjoitus: Jouluna saa ottaa vapaata maailmantuskasta

Kun pukki ei tänä vuonna tule, niin johtuuko se koronasta? Vai siitä, että ilmastonmuutos on lopettanut talvet eikä pukin porokelkka luista mutaisessa sulamaassa?

Osapuilleen tähän malliin kuului eräs alaluokkalainen kyselleen vanhemmiltaan. Mikäpä siinä; ei ole pahasta, että lapset ovat maailman asioista perillä.

Ilmastonmuutos tulee sananmukaisesti silmille taivaalta vihmovan jääveden muodossa. Pääkirjoitusta aatonaattona iltapäivällä kirjoittaessa seuraavat pietarsaarelaiset sääennusteita ja jännittävät, onko joulu edes jollain tapaa valkoinen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Entä korona - ah ja voi! Päivän uutisvirta vihjaa, että työttömyys on jälleen kääntymässä nousuun ja monenlainen epävarmuus jatkuu. Brittein saarilta leviää vitsauksen entistä tarttuvampi muoto.

Surkutellaanko lisää vai vietetäänkö hyvä, tunnelmallinen ja rauhallinen joulu?

Nyt kannattaa olla armollinen itselleenkin. Rentoutua, antaa ajatusten lentää ja antautua aistinautinnoille esimerkiksi hyvän ruoan muodossa. Tavoitella tunnetiloja, joihin ei arjessa pääse.

”Sydämeeni joulun teen” on hiljattain edesmenneen Vexi Salmen valtavan tuotannon rakastetuimpia sanoituksia ja yhtä lailla koko kansan omaisuutta on Kassu Halosen sävellys.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tämän lehden jakelun aikaankin voi yhä olla epäselvää, pukeutuuko maa jouluyönä lumihuntuun. Ehkä sentään, niin pääsisimme laulun sanoin toivomaan ”kuin yhtä puhdas itse olla voisin”.

Toive ei koskaan toteudu, koska olemme tahraisia ja viallisia. Tästä käyvät osoituksiksi ilmastonmuutos ja muut ympäristökatastrofit, jotka ovat omaa tekoamme.

On meissä silti paljon hyvääkin. Jouluna saa ottaa vapaata maailmantuskasta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä