Kulttuuri

PS etsii Pietarsaaren kauneinta kadun nimeä

Ehdota omaa suosikkia! Kaupungin kauneimman kadun, tien, kujan tai raitin nimen haku on käynnissä.

Pietarsaaren Sanomat ja PS Pulssi järjestävät leikkimielisen kilpailun kaupungin kauneimmasta suomenkielisestä kadun nimestä. Onko se vaikkapa Pietarinpuistikko, Tanhuantie, Kellonsoittajankuja, De La Gardienkatu, Kesäpolku, Päivänpuoli, Lotta Svärdinkatu?

Tee oma ehdotus ja mielellään myös perustele miksi jokin kadun, tien, kujan tai raitin nimi ansaitsee Pietarsaaren kauneimman kadun tittelin.

Ehdotuksia voi lähettää 4.1.2021 asti instagramilla #jeppiskatu, PS:n facebookin kautta ja sähköpostiin ps@pietarsaarensanomat.fi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Toimitusraati suorittaa esikarsinnan ja valitsee loppukisaan finalistit kaikkien mukaan lähetettyjen ehdokkaiden joukosta. Finalisteista voi äänestää sitten omaa voittajasuosikkiaan. Äänestys tapahtuu PS:n somekanavien ja sähköpostin kautta.

Pietarsaaressa on päälle kuutisensataa katujen ja teiden nimiä Aaprosta Övikintiehen. Joukosta löytyvät Suomen yleisimpiin kuuluvat Rantatie, Koulutie, Teollisuustie ja Myllytie. Osa katujen nimistä on vanhoja kuten Campus Allegron katon alla kulkeva Östergatan tai Öster Lång Gatan, joka näkyy jo vuoden 1735 kartassa.

Kadut on nimetty yleisesti henkilön, paikan, teeman tai alueen jonkin ominaispiirteen mukaan. On Heikelinkatua, Mariankatua, Asemapuistoa, Haukitietä, Kielotietä, Tsasounanpolkua ja Vallesmanninpolkua.

Katu, tie, kuja tai raitti voi kertoa alueen menneisyydestä. Usein nimeen liittyy suora paikannus, vaikkapa Kirkkokatu. Nimestä siis näkyy, minne katu vie.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä