Paikallisuutiset

Pietarsaari menettää korkean profiilin poliitikon, kun Jacob Storbjörk muuttaa Kauniaisiin: "Lähdemme vaimoni kanssa adoptioprosessiin"

SDP:n Jacob Storbjörk vaihtaa asuinpaikkakuntaa. Samalla hän luopuu poliittista luottamustehtävistään Pietarsaaressa. Muuton taustalla ovat perhesyyt.
SDP:n Jacob Storbjörk vaihtaa asuinpaikkakuntaa. Samalla hän luopuu poliittista luottamustehtävistään Pietarsaaressa. Muuton taustalla ovat perhesyyt. Kuva: Johanna Överfors

Pietarsaaren valtuusto menettää nuoren korkean profiilin poliitikon, kun SDP:nJacob Storbjörk vaihtaa asuinpaikkakuntaa. Samalla hän luopuu poliittista luottamustehtävistään Pietarsaaressa. Muuton taustalla ovat perhesyyt.

– Lähdemme vaimoni kanssa adoptioprosessiin, mikä vaatii samassa osoitteessa asumista. Työni takia päätimme jäädä pääkaupunkiseudulle, kertoo puhelimitse Helsingistä tavoitettu Storbjörk.

Hän työskentelee sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän poliittinen avustajana. Tähän saakka hän on ollut kirjoilla Pietarsaaressa, joulukuusta lähtien Kauniaisissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

27-vuotias Storbjörk on nuoresta iästään huolimatta kokenut poliitikko. Viime kuntavaaleissa ääniä kertyi 135, mikä oli neljänneksi korkein äänimäärä SDP:n riveissä. Storbjörkin tilalle Pietarsaaren valtuustoon nousee Jaakko Koskela.

– Kuntavaalien jälkeen mietin mitä haluan elämältäni. Päätin vaimoni kanssa, että haluamme perheen, sanoo Storbjörk.

Hän ei sulje pois paluuta Pohjanmaalle tulevaisuudessa, mikäli mielenkiintoinen työtarjous tulee vastaan.

– Aluevaaleihin en osallistu, ja seuraaviin kuntavaaleihin on vielä niin pitkä aika, että en mieti niihin osallistumista. Otan asian kerrallaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Storbjörkin viimeiseksi kuntapoliittiseksi toimenpiteeksi Pietarsaaressa jäi viime maanantain kokouksessa jätetty valtuustoaloite sote-työntekijöiden lyhennetystä työajasta. Hän kertoo olevansa ilahtunut myös siitä, että kaupunki päivitti ilmastostrategiansa tuleville vuosille.

– Osallistun vielä valtuuston joulukuun kokoukseen, jolloin minun vapautusanomukseni luottamustehtävistä käsitellään. Muutto tapahtuu 30. joulukuuta, kertoo Storbjörk.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä